jednostavno, ukusno, obilno

ZDRAV I BOGAT RUČAK ZA POSAO BEZ PREVIŠE MUKE: 4 jela za 4 dana iz samo jednog pleha! (RECEPT)

0

Većina preferira da ponese svoj ručak na posao, ali odustane jer nema vremena i energije da kuva baš svaki dan. Primenite zato ovaj recept i imaćete hranljiv i zdrav ručak za veći deo radne nedelje!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko volite da nosite ručak na posao, sigurno vam je naporno da kuvate svakog dana. Evo na koji način možete skratiti sebi proces kuvanja, a ipak svakog dana imati ručak za poneti, piše Stvar ukusa.

 

Sastojci:

 

  • 1 veće belo meso
  • pola kilograma šargarepe
  • pola kilograma brokolija
  • pola kilograma prokelja
  • pola kilograma batata
  • pola kilograma pirinča
  • so, začini po ukusu


Ova količina hrane je dovoljna za jednu osobu, a ukoliko hoćete da vam bude za više ljudi onda uvećajte količinu namirnica.

 

Priprema

 

Povrće operite i očistite. Na pleh koji ste podmazali ili obložili pek papirom stavljate u jedan ćošak šargarepu iseckanu na komade, u drugi kraj brokoli, u treći prokelj i u četvrti batat. U sredinu staviti belo meso koje ste posuli uljem i dobro utrljali začine u njega. Ukoliko imate vremena možete meso staviti u marinadu nekoliko sati pre prečenja.


U šerpu staviti pirinač da se skuva. Pred kraj kuvanja dodati kockicu za supu i pustiti da se istopi. Ostaviti malo tečnosti, da ne bude mnogo suvo. Ostaviti da se prohladi.

 

Meso i povrće staviti u rernu, preliti sa malo ulja, začinima i pokriti folijom. Kad je gotovo izvaditi i ostaviti da se prohladi.

 

Pripremiti četiri plastične posudice u koje ćete spakovati pripremljenu hranu. U jednu posudu staviti šargarepu, par komada piletine i pirinač, pa postupak ponoviti sa različitim povrćem, brokolijem, prokeljom, batatom.

 

Svaku posudu dobro zatvoriti, staviti u fižider i svakog dana imate ručak za poneti.

 

 

makonda-tracker