neodoljiv

POMORANDŽA PRUŽA NESTVARAN UKUS: Posni svetogorski kolač sigurno će postati vaša omiljena poslastica (RECEPT)

0

Kad ga jednom probate, više nećete moći da mu odolite

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:

 

  • 6 kašika džema,
  • 10 kašika šećera,
  • 1 kesica cimeta,
  • kora od 1 limuna i sok od jedne pomorandže + 1 pomorandža,
  • 1 kašika praška za pecivo,
  • 500 g brašna,
  • 1/4 l mlake vode,
  • 1 šaka seckanih oraha,
  • šaka ili dve suvog grožđa,
  • džem od kajsije,
  • 150 g posne čokolade za kuvanje

 

Priprema

 

Džem i šećer izmiksati u mikseru da se dobije jedinstvena smesa.

 

U smesu dodamo malo vode, cimet, narendamo koru od limuna i sok od pomorandže, orahe, suvo grožđe i polako, uz mešanje, dodamo brašno pomešano sa praškom za pecivo.

 

Izmiksati dobro i smesu preručiti u teflonski pleh za pečenje (ako nemate teflonski pleh, onda običan pleh obložite papirom za pečenje). Ako je potrebno vlažnim rukama poravnajte površinu da bude glatka. Ubacite pleh u umereno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta.

 

Dok je još vruć, kolač premažite sa 3-4 kašike džema od kajsije, pa ga prelijte rastopljenom čokoladom.

 

 

makonda-tracker