OKREPLJUJUĆA

Idealna za zimske dane: Napravite celer čorbu (RECEPT)

0

Uživajte u toploj čorbici punoj vitamina

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Potrebno je:

 

1 glavica celera
50 g maslaca
1 l skuvane supe (domaće ili od kocke)
1 kašika gustina
1 dl mleka
2- 3 kašike seckanog lista celera
so
bibera
mešavina začina

 

Priprema:

 

Celer očistiti i iseći na kockice. U odgovarajućoj šerpi otopiti maslac, a zatim dodati iseckani celer i pržiti ga, dok ne omekša.

 

Preliti supom od povrća i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi, tako da celer bude potpuno mekan.


Neizostavni deo novogodišnje trpeze: Zapečeni batak s pavlakom

 

Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina i mleka, začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

 

Gotovu čorbu posuti seckanim listovima celera.

 

 

 

makonda-tracker