da poližete prste

Staro domaće jelo: Napravite tučeni prebranac (RECEPT)

0

Najbolji pasulj za prebranac je tetovac

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

kilogram tetovca,
3 - 4 glavice crnog luka,
nekoliko čena belog luka,
list lorbera,
zrna bibera,
Zaprška:
300 g crnog luka ili praziluka,
kašika masti ili ulja,
aleva paprika,
so,
biber

 

Specijalitet balkanske kuhinje: Napravite srpski kavijar (RECEPT)

 

Priprema:

 

Za prebranac je najbolji pasulj tetovac. Pasulj obariti da provri, vodu prosuti, naliti drugu. Dodati iseckan crni luk, nekoliko čena belog luka, list lorbera i nekoliko zrna bibera. Kad se pasulj dobro raskuva ocediti vodu pasulj dobro izgnječiti varjačom, pa presuti u posudu sa pripremljenom zaprškom.

 

Zaprška se pravi od 300 grama crnog luka (za postan pasulj bolji je praziluk), kašike masti ili ulja, aleve paprike i soli i bibera po ukusu. Zapeče se u vrućoj rerni, najbolje u zemljanom sudu.

 

Pikantni namaz koji svi obožavaju: Napravite čuvenu ljutenicu (RECEPT)

 

makonda-tracker