ukus detinjstva

Slatkiš iz bakine kuhinje: Napravite prevrnutu tortu od jabuke (RECEPT)

0

Ovaj jednostavan kolač idealan je za svaku priliku

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

- za biskvit: 3 žumanca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, korica limuna, 3 belanca

 

- za karamel: 1 dl ulja, 80 g šećera

 

- sok od pola limuna, 50 g mlevenih oraha, 4-5 kiselkastih jabuka

 

- po želji šlag

 

Priprema: Ulje i šećer karamelizovati do svetlosmeđe boje. Na namašćen kalup od 24 cm poređati oguljene jabuke narezane na kriške. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15-20 min.

 

U međuvremenu pripremiti biskvit. Žumance istući sa šećerom i dodati brašno i sneg od belanaca i sve ostale sastojke.

 

Ukus koji se pamti: Napravite čuvenu tortu Srneća leđa po originalnom receptu

 

Pečene jabuke posuti orasima i poprskati limunovim sokom. Preko jabuka dodati smesu za biskvit i peći na 180 stepeni oko 20 min. Pečen biskvit malo ohladiti i izvaditi iz kalupa tako što ćete ga izvrnuti na tanjir ili pleh.

 

Preliv pravite po vašem ukusu ili jednostavno premažite šlagom.

 

makonda-tracker