Ovaj jednostavan kolač idealan je za svaku priliku
Sastojci:
- za biskvit: 3 žumanca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, korica limuna, 3 belanca
- za karamel: 1 dl ulja, 80 g šećera
- sok od pola limuna, 50 g mlevenih oraha, 4-5 kiselkastih jabuka
- po želji šlag
Priprema: Ulje i šećer karamelizovati do svetlosmeđe boje. Na namašćen kalup od 24 cm poređati oguljene jabuke narezane na kriške. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15-20 min.
U međuvremenu pripremiti biskvit. Žumance istući sa šećerom i dodati brašno i sneg od belanaca i sve ostale sastojke.
Ukus koji se pamti: Napravite čuvenu tortu Srneća leđa po originalnom receptu
Pečene jabuke posuti orasima i poprskati limunovim sokom. Preko jabuka dodati smesu za biskvit i peći na 180 stepeni oko 20 min. Pečen biskvit malo ohladiti i izvaditi iz kalupa tako što ćete ga izvrnuti na tanjir ili pleh.
Preliv pravite po vašem ukusu ili jednostavno premažite šlagom.