Ovo je čuveni kolač sa mekanim biskvitom od čokolade, puno badema, preliven čokoladnom glazurom
Priprema: U dobro izmešani maslac dodati 150 grama šećera, jaja i čokoladu. U izmešanu masu dodati brašno, prašak za pecivo i prašak za čokoladni puding. Mleka staviti onoliko da se testo teško odvaja od kašike. Na kraju dodati 50 grama samlevenog badema.
U namazani pleh staviti testo i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 50 minuta. Za gazuru izmešati u jednu gustu i glatku masu kakao, 150 grama šećera i vodu. Njoj dodati rastopljen i gust maslac. Ohlađen kolač preliti glazurom od kakaoa. Na kraju kolač (po želji) ukrasiti sa 50 grama ljuštenog i po dužini rezanog badema. Seći na šnite i služiti ohlađeni.
Nezaobilazni kolač na svim trpezama: Napravite rolat sa dve vrste čokolade (RECEPT)
SASTOJCI
150 g maslaca
300 g šećera
4 jaja
100 g čokolade
50 g brašna
2 kesice pudinga od čokolade
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike mleka
100 g badema
30 g kakaoa
malo vode