Lako se spremaju, u pripremi ne traže mnogo vremena - fantastična poslastica koja će oduševiti i one koji vas posete iznenada!
Sastojci:
150 g mlevenih oraha
150 g polovina oraha
200 g čokolade za kuvanje
1 jaje
1 kašika džema od kajsija
50 g suvog grožđa
200 g šećera u prahu
2 kašike ruma
Priprema:
Na radnom delu oklagijom izdrobimo orahe i stavimo u sud za mućenje. U sud dodamo mlevene orahe, rendanu čokoladu, šećer u prahu, suvo grožđe, džem od kajsije i rum. Belance dodamo u sud za mućenje i mutimo mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu.
Veći hit od Despasita: Koka-kola torta priprema se brzo i lako
Sadržinu suda za mućenje stavimo na naopako prevrnutu tepsiju. Izravnamo smesu, a potom ostavimo da se ohladi. Preostalu čokoladu lomimo na parčiće, dodamo malo ulja i topimo na pari.
Kutlačom prelivamo čokoladu po kolaču i razmažemo po celoj površini. Potom ceo kolač sečemo i na svaku od njih, po želji, stavimo po komad sušene kajsije.