Šuplje ili popunje, sa džemom ili prazne, krofne su uvek odličan izbor...
Bakine krofne najslađi su deo detinstva, a mi vam predstavljamo jedan od načina kako da ih brzo spremite i time obradujete najvoljenije!
Veći hit od Despasita: Koka-kola torta priprema se brzo i lako
Sastojci
750 g brašna
1 dl ulja
4 kašike šećera
jaje
žumance
1/2 l mleka
svež kvasac, 40 g
malo soli
prah šećer
kesica vanilin šećera
ulje za prženje
Priprema
1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.
2. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.
Krckavo testo i kajsije koje se tope: Zdrava poslastica Krambl iznenenadiće vaše čulo ukusa (RECEPT)
3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.