volećete ih još više

Bakine krofne kao neizostavni deo odrastanja: Još jedna verzija olakšaće vam pripremu omiljen poslastice (FOTO)

0

Šuplje ili popunje, sa džemom ili prazne, krofne su uvek odličan izbor...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Bakine krofne najslađi su deo detinstva, a mi vam predstavljamo jedan od načina kako da ih brzo spremite i time obradujete najvoljenije!

 

Veći hit od Despasita: Koka-kola torta priprema se brzo i lako

 

 

Sastojci

750 g brašna
1 dl ulja
4 kašike šećera
jaje
žumance
1/2 l mleka
svež kvasac, 40 g
malo soli
prah šećer
kesica vanilin šećera
ulje za prženje

 

 

foto: Shutterstock

 

Priprema

1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

 

2. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.

 

Krckavo testo i kajsije koje se tope: Zdrava poslastica Krambl iznenenadiće vaše čulo ukusa (RECEPT)

 

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.

makonda-tracker