5 stvari koje bi trebalo da znate o celulitu

0
Samo mali procenat žena nema problema sa celulitom, a dok ga mnogi povezuju s debljinom, istraživanja jasno pokazuju da i izrazito vitke devojke muči takozvana narandžina kora.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

To znači da se put do glatkih nogu ne krije u drastičnim dijetama već mudroj kombinaciji ishrane, vežbe, masaža i krema, a pre nego što krenete u napad, važno je da dobro upoznate put kojim ćete ići.


Upoznajte neprijatelja

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubljenjima i čvorićima. Nastaje zbog nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom usled čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože.

Zašto muškarci nemaju celulit?

Žene imaju dosta nežniju kožu od muškaraca, zbog čega po prirodi imaju više masnog tkiva na zadnjici i bedrima. Muškarci imaju deblju kožu koja bolje izlazi na kraj sa ovim problemom. Takođe, celulit se povezuje i sa ženskim polnim hormonom.

Voda će pomoći, ali unosite je u normalnim količinama

2 litre vode pomoći će da izbacite višak toksina iz tela i poravnate područja koja je napao celulit. Ipak, nema smisla unositi sulude količine vode jer to neće napraviti nikakvu razliku.

Pokušajte da dobijete mišiće, pre nego da gubite kilograme


Naravno, ako imate previše kilograma, bilo bi dobro da prvo poradite na tome, ali ukoliko imate vitku figuru, dodatno mršavljenje neće vam pomoći pri uklanjanju celulita. Bilo bi pametnije fokusirati se na vežbanje i povećanje mišića na zadnjici i bedrima kako biste dobile glatku, zdravu i zategnutu kožu.

Dobre kreme protiv celulita zaista pomažu

Brojne žene imaju negativan stav prema kremama protiv celulita i smatraju kako su one samo reklamni trik kojim kozmetičke kuće žele da izvuku novac iz naših novčanika. Ipak, to nije istina. Kreme su na loš glas došle zbog prevelikih ženskih očekivanja (naravno da neće ukloniti sav celulit koji ste nakupljali godinama za samo dve nedelje), ali naučno je dokazano da brojne kreme s pametno odabranim sastojcima kao što su cekropija, kafa, cimet i slični, na koži pokazuju odlične rezultate.

TAGOVI: Livinglepota
makonda-tracker