ništa bez proteina

5 kilograma za nedelju dana bez gladovanja?! Dijeta Hande Erčel uz koju je turska glumica dovela liniju do savršenstva

0

Iako je mi poznajemo kao lepoticu manekenskog stasa, turska glumica kaže da je ranije bila bucka, a na mnogim tamošnjim sajtovima mogu se naći dijete inspirisane njenim režimom ishrane za mršavljenje

Turska glumica hande erčel
Turska glumica hande erčelfoto: handemiyy/Instagram


Hande Erčel (28) jedna je od omiljenih turskih glumica proteklih godina, pre svega zbog svoje uloge u seriji "Pokucaj na moja vrata", zatim "Ljubav ne razume reči", "Gunešine ćerke" i drugih.


Pored očigledno glumačkog talenta, Hande se od početka karijere izdvaja prirodnom lepotom, koju prati i vitak stas. Međutim, glumica je ranije kuburila s kilogramima, a danas ima oko 60 kilograma, što izgleda sjajno uz njenih 175 centimetara visine.


Kako je jednom prilikom ispričala, ranije je bila "buckasta" i nije se mnogo opterećivala kalorijama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hande Erçel (@handemiyy)

 

Međutim, zbog posla je počela da trenira i pazi na ishrani i, generalno, počela da živi zdravije. Uprkos tome, za jednu ulogu je preduzela radikalne mere i ne baš najzradiju odluku da za nedelju dana izgubi pet kilograma.


U tome joj je pomogao režim ishrane zasnovan na proteinima, koji isključuje šećer i, uopšte, većinu ugljenih hidrata, a zahvaljujući tome što se proteini sporije vare nije gladovala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hande Erçel (@handemiyy)

 

Imajte na umu da nije dobra ideja dugoročno izbaciti ugljene hidrate iz ishrane jer oni pružaju energiju organizmu, kao i da nijedna dijeta na kojoj se za tako kratko vreme gubi čak pet kilograma ne može biti najbolje rešenje i, svakako, nije nešto što bi smelo da se primenjuje duže.


Prema pisanju sajta Ayisha Thousif, postoji nešto zdraviji režim ishrane inspirisan ovim. Hande je navodno imala šest obroka dnevno, a sličan efekat postiže se uz tri obroka i jednu užinu. Glavni fokus je unos manje od 1.500 kalorija dnevno kako bi došlo do mršavljenja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hande Erçel (@handemiyy)

 

Sajt Health Yogi preneo je primer jelovnika inspirisan ishranom uz koju je smršala Hande Erčel.

 

 

  • Doručak: belanca (na primer dva kuvana), tost sa avokadom i voće
  • Užina: voće ili zeleni smuti
  • Ručak: pileća prsa, povrće i integralni pirinač
  • Večera: riba i salata

 

 

makonda-tracker