RTS: Polufinale Šljivika

0
Prvo polufinale u Šljiviku je u subotu, 7. juna u 17.25 časova na Prvom programu RTS-a.

Kroz prethodnih 12 epizoda, dobro smo upoznali naše polufinaliste, koji su kandidati za osvajanje titule Čuvar narodne baštine u finalu.

Gosti prve polufinalne emisije biće Rade Jorović i Ljuba Ninković i grupa Zlatopis. Domaćini emisije, glumački par Jelena Jovićević i Aleksandar Srećković Kubura ohrabriće takmičare koji sa malom tremom dolaze iz udaljenih krajeva u Studio 8 Radio- televizije Srbije u Košutnjaku. Tročlani stručni žiri pomno će pratiti njihove nastupe, a Narodni orkestar RTS-a pod upravom Vlade Panovića će nekima pružiti dobru podršku.

U prvoj kategoriji Izvorne pevačke grupe, na glavnoj sceni Šljivika, nastupiće ženska pevačka grupa KUD-a Pionir. Na megdan damama iz Zrenjanina izlazi muška pevačka grupa Velika Hoča. U drugoj kategoriji Sviranje na narodnim instrumentima takmičiće se Radovan Jorgić iz Piskavice, kod Banjaluke, koji će svirati na krajiškoj tamburi trožici i Miljan Toković, frulaš iz Retkocera kod Medveđe.

Zanimljivo je da ćemo u kategoriji Vokalni solisti gledati i slušati duel dvojice solista koji od početka važe za favorite u ovoj kategoriji - Živorada Žiću Vukosavljevića iz Valjeva i Miodraga Mišu Petronijevića iz Leskovca. U poslednjoj kategoriji Narodne igre takmičiće se igračka grupa Bunjevačkog kulturnog centra iz Tavankuta uz pratnju tamburaškog orkestra i KUD Sesalac, iz Sesalca kod Soko Banje, uz pratnju gajdi.

Usled nepredviđenih okolnosti i vanredne situacije u našoj zemlji i regionu, ovogodišnje finale je odloženo. Novi termin je 21. juni u 17 časova na Prvom programu RTS-a.

Iako tada nećete imati mogućnost da glasate za svoje favorite SMS porukama, predlažemo da svoje glasove uputite na broj 1003 za pomoć nastradalima u poplavi.

 

makonda-tracker