Nastavak serije Priče o Bori i Ribljoj čorbi na Drugom programu RTS-a

0
Nastavak filma iz četiri dela o Bori i Ribljoj čorbi Uporno dozivanje anđela je na Drugom programu RTS-a u subotu i nedelju 26. i 27. oktobra u 20 časova.
Bora Đorđević i Riblja Čorba. Promo foto
Bora Đorđević i Riblja Čorba. Promo foto

III DEO: KAFANA, PESME, PRIJATELjI

Godine devedesete. Posle brzometnog uspona novonastale grupe Riblja čorba, te godina uspešnog koncertiranja i izdavanja albuma, Bora Đorđevic je osetio potrebu da u nekoj formi ozvaniči svoj pesnički opus. Kolege književnici predlažu da napiše molbu za prijem u Udruženje književnika, što on i čini. Naravno, u svom, uvek originalnom, stilu. U trećoj epizodi imaćete priliku da čujete šta o njegovom pesništvu misle Arsen Dedić, Goran Bregović, Emir Kusturica, Ratko Adamović, Adam Puslojić, ali i kako je tekla karijera grupe do početka ratnih dejstava u Jugoslaviji.




IV DEO: KABARETISTI MISLE SRCEM

Iako je odlučio da se povuče sa estrade, Bora je ubrzo utvrdio da njegov život nije potpun bez muzike. I tako, ponovo okuplja “Čorbu”, snima album i kreće na svoju najtežu turneju – po ratištima na kojima, koliko je to u njihovoj moći, vraćaju snagu i moral borcima i stanovništvu pod opsadom. Istovremeno, otpočinje i političku aktivnost koja je kulminirala postavljenjem na poziciju zamenika ministra kulture posle petooktobarskih promena. Godinu ipo dana ranije, pod NATO bombama su preuzeli istu funkciju koju su imali na ratnim turnejama. Čućemo svedočenja članova grupe, a kao kuriozitet, na kraju četvrte epizode videćete pesmu “Pogledaj dom svoj, anđele”, slikom i zvukom sastavljenom od čak četrdesetak spotova.

 

Urednica: Ana Pavlović, scenarista i reditelj: Slobodan Simojlović, direktor fotografije: Mile Ilić, montažer: Nenad Džodić, dizajner zvuka: Aleksandar Zoričić

makonda-tracker