Danas poslednja epizoda serijala Na putu za Montevideo

1
Devetom epizodom TV serije Na putu za Monetevideo, u nedelju, desetog marta, se završava premijerno prikazivanje ovog serijala, o putovanju fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije od Beograda do Montevidea na Prvo svetsko prvenstvo.
Na putu za Montevideo, promo foto
Na putu za Montevideo, promo foto

Nakon prvog filma Montevideo, Bog te video i prvih devet, već emitovanih, epizoda  kada se uz mnogo lokalnih problema, ipak, formirao državni tim za Prevenstvo, serijom o putovanju se uspostavio uvod za radnju drugog filma koji nosi naziv Montevideo, vidimo se!, a  koji će opisati glavne utakmice i okolnosti u kojima ih je naš tim odigrao na velikom svetskom takmičenju u Montevideu.

Vrativši se iz Kotora,  Rosa (Danina Jeftić) započinje nov život, zapošljava se u Srpskoj banci, nalazi sebi stan i sve češće se viđa sa Rusom Kirilom (Marko Mak Pantelić). Rajko (Mima Karadžić) šalje kablogram Tirketu (Miloš Biković) i obaveštava ga da se svadba obustavlja.

Naši fudbaleri u potpaljublju otkrivaju najbolji  provod. Malom Stanoju (Predrag Vasić) je rođendan koji svi zajedno proslavljaju.  Moši (Petar Strugar) iznenada pozli  i zapada u vrlo teško stanje zbog čega su svi jako zabrinuti probdeli celu noć van svojih kreveta.

- Kopno - uzviknuo je mali Stanoje sledeće jutro. Brod će uskoro uploviti u urugvajsku luku. Sa palube broda, pomešanih osećanja, fudbaleri u daljini gledaju kopno gde je grad Montevideo.  Dugom i uzbudljivom putovanju je došao kraj, a ono što našu reprezentaciju čeka u dalekom Urugvaju, na Prvom svetskom prvenstvu, verovatno, u tom trenutku, niko od njih  nije ni slutio.

makonda-tracker