ne krije radost

IRFAN MENSUR, VELIKI GLUMAC I PONOSNI RODITELJ: Plakao sam od sreće što je moj sin talentovaniji od mene

0

Živa legenda srpskog glumišta Irfan Mensur gost je novog izdanja emisije 30 minuta

foto: Promo
foto: Promo

Mensur je poznat po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama. Šira javnost ga je upoznala kao Gavrila Principa u filmu „Sarajevski atentat“, te kao Dragana Pašanovića u filmu „Čuvari plaže u zimskom periodu“. Ipak, njegova najveća ljubav je pozorište gde se, osim u ulozi glumca, ostvario i kao reditelj. Režirao je više od 25 predstava koje su oduševile publiku u Srbiji i inostranstvu. Adaptirao je i režirao predstave „Hor bečkih decaka “, „Kabare Basara“, „Primadone“ i mnoge druge.

 

 

Nedavno je obeležio 45 godina karijere. Ne voli da se naziva umetnikom, nego kulturnim radnikom, jer je za njega umetnost jedna viša kategorija.

 

Najveći borac kogaje upoznao je Predrag Ejdus i dodao da mu mnogo nedostaje.

 

Kada čovek uđe u anegdotu, pogotovu kad je glumac, tog trenutka si završio posao — ističe.

 

Njegov sin Pavle je krenuo njegovim stopama.

 

 — Znam koliko je teško baviti se ovim poslom i doći do imena i prezimena. Gluma je nesiguran posao. Pavle je još kao mali počeo da mašta o tome da postane glumac i bio sam očajan zbog toga. Pokušao sam da ga odvratim od te zamisli sa pričom da u glumi ima mnogo matematike, fizike i hemije, ali brzo me je "provalio". Ipak, beskrajno sam bio srećan kada je upisao fakultet, jer je sve uradio potpuno sam. Kada sam video njegove prve radove, shvatio sam da u tim godinama u kojima je on sada, ja ništa nisam znao. Plakao sam od sreće što je talentovaniji od mene  — ističe Mensur.

 

 Priznao je da glumac ne može uvek da bude sjajan, mora da omaši jer to je deo ovog posla.

 

Autor i voditelj emisije 30 minuta, koja će na programu EDU TV - Obrazovne televizije biti u petak 15. novembra od 20.30 je Dejan Jelača.

 

 

makonda-tracker