Poslednja epizoda Selo gori a baba se češlja

6
U subotu 2. aprila od 20 časova na RTS 1 imaćete priliku da pogledate poslednju epizodu najgledanije TV serije Selo gori, a baba se češlja pod nazivom Radašin traži oproštaj za svoje grehove

Nakon 88 prikazanih epizoda, počev od 10. marta 2007. godine kada je prikazana prva priča sage o moravskom srpskom selu, posle četiri ciklusa, miliona gledalaca i ogromnog uspeha koji je postigla, savremena bajka o junacima iz Petlovca se završava.

Na početku ove poslednje, 89. epizode, pod nazivom Amanet, Milašin je u bolničkoj sobi. Piše svoje oproštajno pismo.

Za to vreme u njegovom dvorištu, u lepom letnjem jutru uživa Jelenina majka sa unukama. Sin Dragan se sprema za odlazak u bolnicu. Dobija telefonski poziv iz pošte: ušao je u uži izbor za posao poštara u Petlovcu. To saopštava Jeleni. Dele radost i zadovoljstvo.

U Đodinom dvorištu i dalje traje hajka. Svi očekuju deo premije i deo njegove sreće. U tome prednjači Jakoje, preti i ucenjuje. Nakon razgovora sa popom Đorđem, Đoda konačno rešava šta će da uradi sa novcem.

Radoslav je u banci. Nenajavljena, u posetu mu dolazi Ivana.Radašin kao da je u zemlju propao. Zatičemo ga u crkvi na ispovesti kod oca Đorđa. Kakvu odluku je doneo? Traži oproštaj za svoje grehe i dobija blagoslov od sveštenika.Radojka ga za to vreme traži, ne znajući šta je namerio. I dok sedi u svom dvorištu, uspavljujući unuku, biva iznenađena neočekivanom posetom.

Uprkos brojnim zahtevima gledalaca da se snimanje serije nastavi, sa emitovanjem epizode Amanet junaci ove sage odlaze u nezaborav.

makonda-tracker