Dvor: Ko je dvorska luda

Kralj i kraljica ne mogu da se dogovore oko izbora lude, dok Boki 13 smatra da bi Maja bila idealna i za tu ulogu. Svađe i trvenja na Dvoru se zaoštavaju, vladarski par kažnjen zbog šaputanja
0
1 / 36

Maja i Milоš su u krevetu razgovarali o podeli zadataka. Miloš je zaključio da bi Boki 13 bio dobar u ulozi dvorske lude. Maja je rekla da to nije dobro jer je Boki bezobrazni ološ koji ne poštuje pravila, pa tako neće poštovati ni pravila koja dvorska luda mora poštovati. Ona je predložila Draganu.

Dnevni zadatak je bio da kralj i kraljica odaberu radnike koji će popločati stazu od Dvora do prodavnice, zatim bi dve žene trebalo da napišu što emotivniju pesmu o kraljici, dok je zadatak sluškinje da spremi večeru za sve.

Maja je predložila da se za pesmu angažuje neko ko ima smisla za pisanje. Ponovila je da će, ako neko ne izvrši zadatak, morati da plate 200 dukata. Zamolila je kralja da izabere Lepu, jer je ne voli, a moraće da napiše nešto o njoj. Miloš je rekao kako Lepa ima dovoljno zlatnika i da neće pristati. Dogovorili su se da bi jedna od žena koja će pisati mogla da bude Vanesa. Pravljenje staze su odlučili da povere Đusu, Jovanu, Nemanji i Denisu.

Boki, koji se nalazio na tremu, zatražio je od Miloša nekoliko zlatnika. Ovaj mu je odgovorio da slobodno dođe da radi i da će ih tako zaraditi.

Maja je rekla kako ona ne bi angažovala Bokija ni za jedan posao jer je nevaspitan.Dodala je i da on besplatno živi u jednom beogradskom hotelu u zamenu za reklamiranje.

Pile je, ispred prodavnice, saopštio ostalima da je Dan zaljubljenih i da bi na Dvoru trebalo da vlada ljubav. Predložio je seljanima da kupe poklon za nekoga, da bi i on nešto zaradio.

Firči je prvo sa Nemanjom, a zatim i sa Bebi pravio plan kako da, u stilu Robin Huda, ukrade dukate i hranu iz prodavnice zarad dobrobiti svih seljana.

Boki se naljutio na kralja Bojanića jer nije angažovan ni na jednom zadatku. Rekao mu je da se ne kači sa njim i da su svi na Dvoru za njega male bebe.

Bebi se požalila Miki kako je prazna i pusta iako je Dan zaljubljenih. Rekla je da se prevarila kada je mislila da na Dvoru postoje oni koji imaju više ljubavi od nje.

Mika i Deni su pričali o Nini. Mika je pričala Deniju kako je naterala Ninu da joj ispriča sve što misli o njoj. Deniju nije bilo jasno što su se posvađale ođednom. Mika je rekla da se nisu posvađale, već da je Nina promenila ponašanje prema njoj od kada su imali zadatak sa gađanjem sladoledom.

Kralj i kraljica su kod sluškinje i nadzornika. Maja je pitala Miloša kakva je situacija u kući, jer je zabrinuta zbog plaćanja. Maji je Lana rekla da je trebalo da plate Ćemu, jer će ostati gladan. Miloš je rekao da ima puno gladnih ljudi u Srbiji, pa ih niko ništa ne pita. Maja mu je rekla da bi trebalo da ode do Bokija i da mu kaže da su hteli da ga kazne jer je polomio tron, ali će mu ovaj put oprostiti.

Dragana je rekla da ima osećaj da će je staviti u okove sa Firčijem jer ne komunicira sa Milošem još od kada je u njenom članku pisala o tome kako nekom čoveku nije platio uslugu šlep službe.

Boki je rekao da Milošu da je Ćemo za njega rekao da ima goveđu glavu. Miloš je rekao da Ćemo nema nikakvu. Boki je dodao da je, kad malo bolje pogleda, Ćemo u pravu. Rekao je šteta što kraljica ne može da bude dvorska luda pošto je ona najveća budala.

Kralj i kraljica su, po naređenju Saveta, organizovali sastanak na kome su sumirali utiske prvog dana vladavine. Kralj je zamerio Ćemi na njegovom vaspitanju, jer je Ćemo rekao da se oseća kao u Zoo vrtu kada posećuje Dvor. Ćemu je to uvredilo, pa nije ostao dužan Bojaniću. Posle kraće rasprave, Ćemo je, vidno iznerviran, napustio sastanak i otišao u kuću seljana. Tamo su ostali pokušali da ga smire.

U novom pismu je Krunski Savet saopštio vladarima da moraju platiti kaznu od 200 dukata jer su kralj i kraljica međusobno šaputali, što je protivno pravilima.

Nina je tražila reč da bi prokomentarisala kako joj je smetalo to što je Ćemo vikao i psovao Miloša. Mika joj je rekla da bi trebala imati bar malo poštovanja prema Ćemu, kome se slošilo posle rasprave sa Milošem. Njih dve su počele verbalnu raspravu.

makonda-tracker