sjajne vesti

Pala prva klapa: Uliks Fehmiju predvodi ekipu balkanskih glumaca u seriji Uspeh

0

Započeto je snimanje prve serije čiju glumačku postavu čine glumci s Balkana.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Snimanje prve serije iz originalne HBO produkcije u  regionu Balkana, „Uspeh“, započeto je u Zagrebu. Seriju će režirati oskarovac Danis Tanović, a nastala je prema scenariju Marjana Alčevskog.

 

U glavnim ulogama ove šestodelne serije gledaćemo Mariju Škaričić, Uliksa Fehmijua, Ivu Mihalić, Tonija Gojanovića i Taru Taler.

 

„Uspeh“ je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca povezaće nesrećan splet okolnosti, kad pokušaju da pomognu žrtvi nasilja. Kako posledice njihovih dela počinju da im se uvlače u svaki aspekt života, ti obični ljudi sa različitim životnim pričama odlučuju da ponovo uspostave kontrolu nad svojim životima. To je gorka oda gradu Zagrebu, koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi, koje je isto to društvo gurnulo preko ivice. „Uspeh“ je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, porodicu, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno preovladavajuća osećanja frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čoveka u regionu, a i šire.

 

Izvršni producenti serije su Stiv Metjuz i Džonatan Jang (HBO Europe), producenti su Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi Plan), a supervizorka produkcije je Ema Tarner.

 

Glavnu  glumačku postavku čini mešovita glumačka ekipa - od iskusnih profesionalaca pa do početnika.

 

Renomiranu glumicu Mariju Škaričić imali smo priliku da gledamo u glavnim ulogama brojnih filmskih hitova kao što su Majka asfalta, Sveštenikova deca, Ta divna splitska noć i Šahada.

 

Filmskog i pozorišnog glumca Uliksa Fehmijua pamtimo po ulogama u filmovima Ustanička ulica, Crni bombarder, Bulevar revolucije, Sutra ujutru i Beli, beli svet.

 

Iva Mihalić je televizijska, filmska i pozorišna glumica, gledaocima poznata po ulogama u filmovima Zbog tebe i Ćaća, za koji je osvojila nagradu najbolje glumice u sporednoj ulozi na Pulskom filmskom festivalu 2011.

 

Toni Gojanović je zvezda filma Karaula, a ovo mu je prva uloga u regionu nakon dugog boravka u Nemačkoj.

 

„Uspeh“ će biti prva velika glavna uloga mlade glumice Tare Taler, koja je prethodno glumila u filmu Ljubav ili smrt.

 

 

makonda-tracker