Nateraće vas na razmišljanje

Sumnjivo lice u režiji Vojislava Arsića: Koliko smo željni i spremni da kao društvo promenimo loše stvari?

0

Branislav Nušić i njegovo delo "Sumnjivo lice", koje je neizostavno u literaturi za osnovnu školu, uvek nas asocira na dobru komediju i dozu smeha. Međutim, osavremenjeni komad u režiji Vojislava Arsića postavlja nam pitanje - šta je to toliko smešno...

foto: Promo
foto: Promo

"Sumnjivo lice", 30. oktobra u 20 sati, Centar za kulturnu dekontaminaciju.

 

Jerotije Pantić, Žika, Đoka pravi su predstavnici korumpirane i nepismene srpske vlasti s kraja 19. veka, kada je ovo delo i napisano. Postupci ovih likova koji kod nas izazovu smeh treba da nas podstaknu na razmišljanje da shvatimo da baš i nije smešno što i posle više od sto godina u nekim ljudima prepoznajemo likove Jerotija, Žike, Đoke samo u drugom vremenu i drugim okolnostima.

 

Predstava po, ali i o komadu "Sumnjivo lice", nema za cilj konstataciju trenutnog stanja u društvu, već stanja naše svesti i to koliko smo spremni i željni da kao društvo loše stvari promenimo. I šta je to što nas uvek natera da odustanemo i pomislimo da je nemoguće išta promeniti?

 

Koncept i režija: Vojislav Arsić

 

Dramaturškinja: Milena Bogavac

 

Orginalna muzika: Irena Popović Dragović

 

Scenski pokret: Andreja Kulešević

 

Video: Ivan Stojiljković

 

Igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Aleksandra Cucić, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vućković, Predrag Vasić.

makonda-tracker