veliki uspeh

Maja Bogdanović zamenila na sceni svetski poznatog violončelistu Mišu Majskog

0
Naša poznata violončelistkinja Maja Bogdanović, održala je zapažen debi koncert sa Simfonijskim Orkestrom iz Haife (Izrael) proteklog ponedeljka, na kom je zamenila poznatog violončelistu Mišu Majskog, koji je zbog zdravstvenih razloga u poslednjem momentu otkazao nastup.
foto: Facebook, Maja Bogdanović
foto: Facebook, Maja Bogdanović

Maja je ovom prilikom izvela zahtevan koncert za violončelo i orkestar Benjamina Jusupova, koji je ujedno i dirigovao na koncertu. Ona je do sada jedini ženski izvođač ovog čelistkičkog koncerta.

 

Za našu violončelistkinju svetski časopisi pišu da je odlikuju lepota tona, besprekorna tehnika, eleganti i energični nastupi. Izuzetno osećajno u lirskim delovima, ali virtuozno i fizički zahtevno izvođenje Jusupovog dela nagrađeno je ovacijama izraelske publike, a za bis Maja je odsvirala na opšte oduševljenje publike i muzičara Pesmu ptica Pabla Kasalsa, zajedno sa violončelistima Simfonijskog Orkestra Haife.

 

foto: Facebook, Maja Bogdanović

 

Koncert za violončelo i orkestar Benjamina Jusupova bio je premijerno izveden i u Beogradu 2010, kada je Maja Bogdanović zajedno sa Beogradskom filharmonijom izvela prvi put ovo novo delo.

 

makonda-tracker