spajaju nespojivo

Spektakularna promocija novog albuma: Ženski gudački kvartet Wonder strings ima sjajne vesti za vas!

0
Albumom Wonder, YU Rock sinoć je u srcu Beograda održan pravi spektakl za ljubitelje obrada džez muzike, kao i latino, tango, pop i rok hitova, pa čak i sevdalinki, spajajući naizgled nespojive stvari.
foto: Promo
foto: Promo

Albumom Wonder, YU Rock sinoć je u srcu Beograda održan pravi spekakl za ljubitelje obrada džez muzike, kao i latino, tango, pop i rok hitova, pa čak i sevdalinki, spajajući naizgled nespojive stvari. 

 

foto: Promo

Četiri sjajne umetnice i članice ženskog gudačkog kvarteta Wonder strings: Mirjana Nešković - prva violina, Aleksandra Popović - druga violina, Ivana Uzelac - viola i Danijela Milutinović Nenić - violončelo, obradom starih i svima dobro poznatih hitova oduševile su sve prisutne.

 

Promocija je otvorena izvođenjem pesme "Na Balkanu" grupe Smak , a potop su usledile i klasične obrade pesama poput "Daire", takođe grupe Smak, "Sama" grupe Via Talas, "Da li znaš da te volim" benda Time, "Dobro jutro" od Riblje čorbe, "Flojd" iz filma Nacionalna klasa, i tako dalje.

 

Za aranžmane pesama pobrinuli su se Aleksandar Gajić, Julijana Marković, Marko Aleksić i Ivan Knežević. Na albumu se pridružio i perkusionista Aleksandar Radulović na kahonu.

 

foto: Promo

Ivana Uzelac istakla je da se kvartet razlikuje od ostalih po samom izdavanju CD-a snimanju numera koje se inače izvode. Repertoar je dodatno oplemenjen pop i rok hitovima koje rado slušaju i mlađe i starije generacije na šta su članice kvarteta posebno ponosne.

 

Iako tajanstvene po pitanju planova za budućnost, ipak su nam otkrile da se priprema obogaćivanje repertoara etno zvukom i da uskoro možemo očekivati spot za jednu od pesama za albuma. Sve ostalo, sačuvale su kao iznenađenje za svoje obožavaoce.

 

 

makonda-tracker