Global Spirit Tour

Depeche Mode ima sjajne vesti za svoje fanove: Zakazana evropska turneja, uskoro stiže i novi album

0
Članovi jedne od najuticajnijih muzičkih grupa, Depeche Mode, najavili su danas na posebnoj press konferenciji uživo u Milanu novi album Spirit i veliku svetsku turneju
foto: Promo
foto: Promo

Global Spirit Tour Dejva Gana, Martina Gorea i Endija Flečera uživo će gledati i slušati 1,5 miliona obožavaoca u 32 grada u 21 zemlje širom Evrope.

 

Turneja počinje 5. maja u Švedskoj, na spisku gradova, nažalost, nema Beograda, a srpskim fanovima najbliži koncert je u Budimpešti 22. maja.

 

Nakon Evrope slede koncerti po SAD-u i Južnoj Americi. Njihova poslednja turneja Delta Machine Tour, bila je jedna od najposećenijih i najunosnijih turneja. Na koncertima ih je tada videlo ukupno 2,5 miliona ljudi. Depeche Mode i ovoga puta nastavljaju sa humanitarnim radom, u saradnji sa švajcarskim brendom satova Hublot, skupljaće novac za Fond čiji je cilj

obezbeđivanje čiste pijaće vode svima u svetu.

 

“Spirit” će biti 14. studijski album benda, odnosno prvi album nakon "Delta Machine" iz 2013. (bio je #1 u 12 zemalja). "Spirit" će biti objavljen početkom 2017. za Columbia Records, producirao ga je Džejms Ford (producirao je albume grupa Florence and the Machine, Arctic Monkeys).

Izuzetno smo ponosni na energiju i zvuk koji nosi album "Spirit". Uzbuđeni smo što ćemo biti na turneji i podeliti to s našim obožavaocima širom sveta", izjavio je danas Gan.

Grupa Depeche Mode iza sebe ima 100 miliona prodatih albuma i svirali su pred više od 30 miliona gledalaca.

 

 

makonda-tracker