Održan memorijalni pomen gitaristi grupe Slayer

0
Juče, u četvrtak, 23. maja, u Hollywood Palladiumu u Los Anđelesu, održan je memorijalni pomen Džefu Hanemenu, koosnivaču i gitaristi benda Slayer. Veliki broj prijatelja, porodica, muzičari i fanovi prisustvovali su ovom događaju. Poštovanje prema Džefu na bi
Džef, prmofoto
Džef, prmofoto

Događaj je trajao četiri sata a pored obraćanja, bio je ispunjen video zapisima fanova kao i klipovima o životu Džefa Hanemena.  

Kako je bilo, možete pogledati ovde:

Džef Hanemen znatno je doprineo u razvoju Slayerovog trash-metal zvuka kao i u oblikovanju celog žanra. Njegovi rifovi i punk-rock stav dominiraju u pesmama koje je napisao među kojima su Slayerovi klasici Angel of Death, Raining Blood, South of Heaven  i War Ensemble.

Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa. Za sve to vreme, Džef je bio povučeni član benda koji je retko davao intervjue. Bio je pasionirani kolekcionar predmeta iz II svetskog rata a sa svojom suprugom Kathy proveo je blizu 30 godina zajedničkog života. Na turneje nije išao tokom decembra jer mu je Božić bio omiljeni praznik a od svoje 12 godine budio se sa jednom jedinom mišlju – sviranje gitare.

Evropska turneja benda tokom koje će Slayer  nastupiti u Kombank Areni, 25. juna, neće biti dovođena u pitanje što su Tom Araja i Keri King zvanično potvrdili na sajtu.

- Znamo da naši fanovi svuda pate zbog gubitka Džefa, kao i mi. Želimo da vas obavestimo da dolazimo ovog leta u Evropu tokom juna, jula i avgusta i da ćemo SVI ZAJEDNO praviti buku za našeg brata i dragog prijatelja Džefa…Vidimo se! -

Kao predgrupa Slayeru nastupiće bend Njusteda, bivšeg basiste Metallica-e – Džejsona Njusteda.

Do 02.06. ulaznice će biti 1900 dinara a zatim, do datuma koncerta, po ceni od 2200 dinara.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

makonda-tracker