foto

Peter Murphy nakon spektakularnog koncerta poručio: Beograde, VOLIMO TE, ovo je naš POKLON VAMA!

0

Kultni muzičar Peter Murphy u petak uveče održao je koncert pred preko 3.500 posetilaca u prostoru Hangara u Luci Beograd u okviru turneje "40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J".

foto: Nemanja Đoriđević
foto: Nemanja Đoriđević

 

Sa čak dva bisa završen je beogradski koncert nekadašnjeg frontmena Bauhausa Murphy-ija, koji uz suosnivača, basistu David J-a kao gosta, na turneji proslavlja 40 godina kultnog benda izvodeći u celosti uticajni debi album "In The Flat Field" (1980).

 

- Beograde, volimo te! Ovo je naš poklon vama. Laku noć - rekao je Marfi na kraju izvođenja poslednje pesme „Ziggy Stardust”, obrade čuvenog Dejvida Bouvija.

 

Prvi put u Srbiji Murphy, David J i ekipa su na oduševljenje beoghradske publike, ali i brojnih poštovalaca Bauhausa i gotik roka koji su došli iz zemalja regiona i dalje, moćno i raspoloženo isporučili klasike poput "She's in Parties", "Adrenalin", "The Passion of Lovers", "Double Dare" i mnoge druge.

1 / 7 Foto: Nemanja Đoriđević

Beogradsku publiku za Pitera Marfija zagrevao je bend Gift, takođe bend poznat u region po izvođenju hitova Depeche mode i Dejvid Bouvija.

 

Osnovani u Engleskoj 1978. godine, pioniri post-panka Bauhaus isklesali su svoj jedinstveni muzički kutak kombinujući minimalizam, art rok i mračni glam rok, uz veliku dozu sopstvenog eskperimentalizma, originalnosti i duha.

 

 

makonda-tracker