Jurica Pađen u Beogradu

0
Jurica Pađen & Aerodrom nastupiće na Beer Festu 19. avgusta od 21:15 časova, a sa svojim fanovima družiće se u Jugotonovoj radnji u Beogradu gde je u prodaji njihov CD sa koncerta u Zagrebu pod nazivom Live at Tvornica, Hitovi i legende

Croatia Records izdala je CD sa koncerta koji su Jurica Pađen i Aerodrom održali u decembru 2008. godine u prepunoj zagrebačkoj Tvornici, a ovo izdanje može se naći i u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Subotici. Uz najveće autorske hitove Jurice Pađena 80-tih godina kao što su: Obična ljubavna pesma, Fratello, Dok misli mi vrludaju i druge, Pađen, Šojat i Leiner svirali su i pesme grupa sa kojima su sarađivali, kao što su: Zamisli život u ritmu muzike za ples, Vi prekrasni ljudi od Jure Stublića, Moju prvu ljubav od Darka Rundeka, Lutku za bal Parnog valjka i nekoliko pesama od Džonija Štulića.

Zagrebački rock sastav Aerodrom osnovao je 1978. godine Jurica Pađen, veliki muzički zanesenjak koji je odrastao na muzici Bitlsa, koji su mu kao uzor bili motiv za upis u muzičku školu. Pađen je vrlo rano počeo sam da piše pesme, a po završetku muzičke škole pridružio se Grupi 220, koja se kasnije transformisala u Parni valjak s kojom ostaje tri godine.

U periodu od 1978. do 1986. godine grupa Aerodrom izdala je pet studijskih albuma: Kad misli vrludaju, Tango bango, Obične ljubavne pjesme, Dukat i pribadače i Trojica u mraku, i u tom periodu bili su jedna od najpopularnijih grupa u državi.

Svoj poslednji studijski album pod nazivom Rock @ Roll Jurica Pađen & Aerodrom objavili su 2007. godine.

makonda-tracker