od 15. do 21. jula

Kristi Puju predsednik žirija 24. Festivala evropskog filma Palić

0

Kristi Puju, jedan od najznačajnijih reditelja novog rumuskog filma, predsedavaće Žirijem 24. Festivala evropskog filma Palić, koji će se održati od 15. do 21. jula u prelepom prirodnom okruženju jezera Palić i u Subotici.

foto: promo
foto: promo

Pored njega, članovi Žirija koji će najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa dodeliti nagrade “Zlatni toranj” za najbolji film i “Palićki toranj” za najbolju režiju biće naš poznati glumac Nikola Đuričko, reditelj Gust Van Den Berge, selektorka i producentkinja Luiz H. Johansen iz Danske i hrvatska glumica Tihana Lazović.

 

Kristi Puju (1967) jedan je od najcenjenijih savremenih rumunskih reditelja i scenarista. 1996. diplomirao je film na Supérieure d'Arts Visuels u Ženevi. Od 2001. do danas režirao je mnoge uspešne kratke i dugometražne filmove kao što je pobednik Palićkog festivala 2005. “Smrt gospodina Lazareskua”, sa kojim je pobedio i u Kanu u selekciji “Izvestan pogled”. Među 36 nagrada koje je do sad osvojio na raznm festivalima nalazi se i Zlatni medved Filmskog festivala u Berlinu za najbolji kratki film (Cigarettes and Coffee, 2004).

makonda-tracker