Montevideo, Bog te video! u Barandi

1
Ekipa filma i TV serije Montevideo, Bog te video! će narednih nedelju dana deo snimanja obavljati u Barandi gde je izgrađen filmski set po ugledu na beogradski kvart Čubura iz 1930. godine.
foto: promo
foto: promo

U filmu i TV seriji koji govori o odlasku naše fudbalske reprezentacije na prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo, 1930. godine, biće oživljen nekadšnji život i duh Beograda i Srbije.

U detaljno napravljenoj scenografiji Čubure iz 1930. godine biće prikazan deo društvenog života koji se u to vreme, u glavnom gradu, negovao po berbernicama i kafanama. Dva glavna lokaliteta su kafana i berbernica čiji su vlasnici vatreni navijači tadašnjih fudbalskih rivala. Jedan navija za BSK(Beogradski sport klub), a drugi za Jugoslaviju. U ulozi Rajka, vlasnika kafane je Mima Karadžić, njegovu ženu glumi Anita Mančić, a rođaku Danina Jeftić. U ulozi vlasnika berbernice je Branimir Brstina, dok njegovog pomoćnika glumi Bojan Dimitrijević.

Snimanje filma i TV serije Montevideo, Bog te video! u režiji Dragana Bjelogrlića će nakon Barande biti nastavljeno na nekoj od lokacija u Beogradu. Film se sastoji iz dva dela, prvi deo nosi naziv Kad je fudbal bio mlad, a drugi Montevideo, Bog te video!.

makonda-tracker