(FOTO)

Sloboda Mićalović u vanvremenskoj haljini, romantična Milena Radulović! Poznate ličnosti na premijeri filma "Izazov"

0

Večeras je održana beogradska premijera filma "Izazov"

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Ruski film reditelja Klima Šipinka "Izazov" je prvo ostvarenje snimljeno u svemiru.

 

Nakon moskovske premijere, večeras je održana i beogradska premijera.

 

Glavnu mušku ulogu tumači srpski glumac Miloš Biković, a pored njega u filmu glume Vladimir Maškov, Pjotr Dubrov, Jelena Valjuškina, Varvara Volodina, Andrej Ščepočkin, Aleksandar Balujev, Igor Gordin, Aleksej Barabaš, Aleksej Grišin i Artur Besčastnij.


Kako je reditelj rekao novinarima u moskovskom bioskopu "Oktobar" da mu je cilj bio da se zahvaljujući "Izazovu" gledaoci osete kao da su bili u svemiru.

 

- Da iskuse ono što sam ja iskusio i Julija (Peresild). Želim da se izađu iz bioskopa sa osećajem kao da su bili u svemiru. To očekujem i to sam hteo postići. Nadam se da sam to postigao - rekao je Šipenko.

 

Ovaj film je snimljen na Međunarodnoj svemirskoj stanice, gde su prošle godine doleteli Šipenko i glavna glumica Jurila Peresild, kako bi dočarali dramu o hitnoj hirurškoj intervenciji na jednom astronautu.

 

Prizore u svemiru snimao je Šipenko kao kamerman, a uz Peresild glumili su i astronauti Oleg Novicki i Anton Škaplerov, dok je Biković svoj deo uradio na zemlji, odnosno u bestežinskom stanju tokom leta posebnog aviona.

 

Na večerašnjoj premijeri smo mogli da vidimo Miloša Bikovića sa devojkom, Miodraga Radonjića sa suprugom, Ivana Bosiljčića i Jelenu Tomašević, kao i mnoge druge ličnosti sa domaće javne scene.

 

U galeriji ispod pogledajte ko je sve stigao na premijeru filma "Izazov".

1 / 35 Foto: Damir Dervišagić


 

makonda-tracker