Počinje snimanje drugog dela filma Montevideo, Bog te video

0
Drugi film snimaće se na Tenerifama sa istom ekipom glumaca, a snimanje počinje sredinom juna

Posle obimnih produkcijskih priprema drugi film o učešću domaće reprezentacije na Prvom svetskom prvenstvu 1930. godine počinje da se snima na Tenerifama sredinom juna.

Ekipa filma Montevideo, Bog te video će na ovoj lokaciji provesti oko četiri snimajuće nedelje.

Dok prvi film, koji je u domaćim bioskopima gledalo više od pola miliona ljudi, govori o formiranju državne reprezentacije pred Prvo svetskog prvenstvo u Urugvaju, radnja drugog film prati fudbalere na njihovom prekookeanskom putovanju od marsejske luke do Montevidea, kao i ućešće naših reprezentativaca na prvom Mondijalu, gde su osvojili treće mesto.

Scene dvonedeljnog putovanja fudbalera do glavnog grada Urugvaja su krajem prošle godine snimljene u scenografiji posebno konstruisanog broda u Barandi. Brod površine oko 1.000 m2 je konstruisan na tri nivoa i u filmu predstavlja poštanski brod Florida. Odgovarajući ambijent na Tenerifama, veoma nalik na južnoamerički odlično će poslužiti za snimanje scena koje se događaju u Montevideu.

I drugi film se realizuje u produkciji kuće Intermedia Network, a režija je kao i u prvom filmu poverena Draganu Bjelogrliću.

Na snimanju nastavka učestvovaće isti glumci koji su tumačili uloge fudbalera u prvom filmu: Miloš Biković (Tirke), Petar Strugar (Moša), Viktor Savić (Milutinac), Andrija Kuzmanović (Jakšić), Aleksandar Radojičić, Uroš Jovčić, Nenad Heraković, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Bojan Krivokapić.

Njima se u drugom filmu pridružuje i mladi glumac Ivan Zekić u ulozi poznatog fudbalera Ivice Beka. Tu je i trinaestogodišnji dečak Predrag Vasić u ulozi malog Stanoja, kao i starije kolege Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović i Srđan Timarov.

 

makonda-tracker