Posetioci oduševljeni

Počela nedelja ekskluzivnih projekcija: Vetar otpočeo bioskopski život (FOTO)

0

U prepunoj sali Dvorane Kulturnog centra sinoć je počela nedelja ekskluzivnih projekcija filma "Vetar".

foto: Promo
foto: Promo

Reditelj Bojan Vuletić je oduševljenim posetiocima predstavio ekipu filma na čelu sa rediteljkom Tamarom Drakulić.

Lepo je da postoji prostor koji još uvek ulaže u plasman domaćeg autorskog filma, a jučerašnja puna sala je pokazala da za njega postoji i publika. Nadam se da će, kada se jednom stvori, lokalna kulturna politika uložiti daleko više kako u produkciju tako i u distribuciju ovog izuzetno bitnog aspekta nacionalnog kulturnog profila", rekla je rediteljka po završetku filma.

Stefan Arsenijević, urednik filmskog programa DKC-a, nije krio zadovoljstvo zbog pune sale DKC-a pred kojom je film "Vetar" otpočeo bioskopski život.

Zadovoljstvo je veće i zato što smo promovisali jedan drugačiji model ekskluzivne, inovativne distribucije domaćih filmova koji smo osmislili u saradnji sa ekipom filma 'Vetar' i distributerom Fame Solutions. Direktan
kontakt publike sa autorskom ekipom posle svake projekcije i izložba koja pruža uvid u proces nastanka filma, čine doživljaj odlaska u bioskop bogatijim i uzbudljivijim", dodao je Arsenijević.

Projekciju filma podržali su i glumica Lena Bogdanović, muzičar Nikola Čuturilo, Ognjen Radivojević sa suprugom Biljanom Lukić, glumac Ivan Jevtović i mnogi drugi.

foto: Promo

"Vetar", koji je nastao prema priči scenaristkinje Ane Rodić, svetsku premijeru imao je na filmskom festivalu u Torinu, a prikazan je i na festivalima u Geteborgu, Terra Di Cinema (Sicilija), dok je Igor Đorđević uz petoricu kolega iz celog sveta, bio nominovan za najboljeg direktora fotografije. Film je nagrađen nagradom žirija za najbolji srpski film na ovogodišnjem beogradskom FEST-u.

 

1 / 3 Foto: Promo

Film će biti na repertoaru Dvorane Kulturnog centra do 27. septembra.

makonda-tracker