Festival muzičkog filma

Od 13. do 17. septembra u Beogradu: Dokumentarac o kultnom bendu Oasis otvara Paralelne vizije

0

Drugo izdanje Festivala muzičkog filma - Paralelne vizije, počinje u sredu 13. septembra u 21 sat, u bioskopu Doma omladine Beograda, projekcijom dokumentarca o kultnom bendu Oasis.

foto: Promo
foto: Promo

U četvrtak 14. septembra publika je pozvana da se od 18 sati, u holu DOB-a uključi u tribinu o uticaju Brit-popa, koju će voditi Branko Rosić, zamenik gl. i odgovornog urednika Nedeljnika. Nakon tribine sledi Pulp-Film o životu, smrti i supermarketima, dirljiv dokumentarac o životu običnih ljudi u Šefildu, čuvenom britanskom sastavu i njihovom talentovanom i neobičnom frontmenu Džarvisu Kokeru.

 

1 / 4 Foto: Promo

 

Ljubiteljima rokenrol kulture, pored filmova o Oasis i Pulp, svakako preporučujemo i fotografsko remek delo SHOT! (15. septembar, petak, 19 sati), kao i biografski Danny Says, o menadžeru Ramonsa (16. septembra, subota, 19 sati), dok će većina publike sigurno uživati uz Itana Houka kao Četa Bejkera u filmu Born To Be Blue, koji zatvara festival u nedelju, 17. septembra, od 21 sat.

foto: Promo

Karte za Festival muzičkog filma (od 13-17. septembra) su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda, po ceni od 250 dinara po projekciji. Dokumentarni filmovi su na programu od 19, a igrani od 21 sat, uz izuzetak otvaranja i filma Supersonic - Oasis.

makonda-tracker