Igra za sreću: Autorski performans dece iz Zvečanske

0
U sredu 04.12.2013. u 19 časova, u Centru za kulturnu dekontaminaciju održaće se humanitarna izložba dece iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koja će zajedno sa svojim gostima, Jelisavetom Orašanin i Ljubomirom Bulajićem, predstaviti s

Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (Cepora), u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, u okviru projekta BudiTi umetnost predstavlja humanitarnu izložbu koju će otvoriti dramski performans pod nazivom Igra za sreću.

U okviru projekta BudiTi umetnost, deca bez roditeljskog staranja, uzrasta od 7 do 18 godina, bila su angažovana na slikarskim i dramskim radionicama, gde su bila u prilici da, negujući svoju kreativnost, prenesu lične priče. Svoje učešće ostvarilo je preko 30 dece iz domova Drinka Pavlović i Jovan Jovanović Zmaj.

Izložba i performans tematski se baziraju na pojmu sreće i onoga što na nju utiče, a humanitarni karakter celokupnog događaja osmišljen je upravo u tu svrhu. Uz pomoć prijatelja iz Grupe Ide i ApsArt – Centra za pozorišna istraživanja, iznete priče su dobile svoje forme i boje koje čekaju svoje premijerno prikazivanje.

Sva sredstva prikupljena od prodaje radova namenjena su deci bez roditeljskog staranja, zahvaljujući kojoj je ovaj projekat realizovan. Ulaz je slobodan, igraj za sreću.

makonda-tracker