Revija Novi francuski film u Domu omladine od 11. oktobra

0
Od 11. do 13. oktobra revija Novi francuski film premijerno prikazuje beogradskoj publici najnovije filmove francuske produkcije, a jedan gledalac dobija i vredan poklon od francuske kablovske televizije TV5Mond – plazma televizor.

Tokom tri dana publika će imati priliku da premijerno vidi filmove najnovije produkcije u rasponu od raskošnih istorijskih drama, preko političkih trilera pa do nezavisnih art projekata.

Revija filmova započeće u petak, 11. oktobra u 20 časova projekcijom filma Renoar, koji je bio francuski kandidat za Oskara, a govori o poslednjim danima velikog slikara impresionizma i mladoj ženi koja će biti muza ostarelom geniju. U subotu, 12. oktobra na programu će biti filmovi Anđela i Toni, u režiji mlade rediteljke Aliks Delaporte i uzbudljivi triler 38 svedoka. Poslednji dan rezervisan je za film Žan-Mark Mutua Jednog jutra, koji retroaktivno prati priču bankara koji je izvršio stravičan zločin, dok će festival zatvoriti film Državni posao koji govori o čoveku i zamršenim lavirintima politike.

Uz to TV5Mond je organizovala konkurs gde će publika ocenjivati prikazane filmove a jedan gledalac dobiće vredan poklon – plazma televizor. TV5Mond, koji na svim kontinentima prati preko 500 miliona ljudi, a u Srbiji je prisutan na kablovskoj mreži, već godinama podržava popularizaciju francuskog filma u svetu.

makonda-tracker