čajkovski na drugačiji način

Zimska romantika: Balet na ledu "Labudovo jezero" u Sava Centru

0

‘’Labudovo jezero’’ će se održati u petak 7.decembra 2018 u Sava Centru s početkom u 20:30h.

balet na ledu 'labudovo jezero
balet na ledu "labudovo jezero"foto: promo

Najsofisticiraniji događaj ove zime u prestonici biće balet na ledu ‘’Labudovo jezero’’ u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga.

 

Tom prilikom, imaćete mogućnost da uživate u spektaklu ansambla Ruskog državnog baleta kojeg čine 30 klizača - baletskih umetnika, pobednika na olimpijskim igrama, svetskim, evropskim i nacionalnim prvenstvima – čak 20 plesača imaju titulu Majstora sporta Rusije.

 

Ledeni spektakl uz prelepu muziku Čajkovskog
Ledeni spektakl uz prelepu muziku Čajkovskogfoto: promo

Na čelu baleta nalazi se umetnički direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista svetski poznatog Marinski baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurejeva. Rasadin je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom.

 

Od 1995.godine Balet na ledu iz Sankt Peterburga izvođen je na najprestižnijim pozornicama Engleske, Amerike, Holandije, Nemačke, Kine, Koreje, Tajvana, Španije i Južne Amerike, a vrhunski klizači imaju za sobom više od 7000 nastupa širom sveta.

 

poznati balet 'Labudovo jezero
poznati balet "Labudovo jezero" na ledu uskoro u Sava Centrufoto: promo

Gracioznost klizača, vrhunska kostimografija i scenografija uz vanvremensku muziku Petra Iljiča Čajkovskog, omogućiće publici uživanje u prvoklasnom umetničkom događaju za kojeg se uvek tražila ulaznica više.

 

 

 

 

makonda-tracker