emotivna ispovest

Ana Franić: Sin me je potpuno razoružao

0
Srpska glumica sa splitskom adresom otkriva koliko se njen život promenio od trenutka kada se zbog ljubavi preselila u Hrvatsku, objašnjava zašto joj prvi meseci majčinstva nisu bili bajkoviti, ali i kojim vrednostima želi da nauči naslednika Andriju
foto: Jadran Babić

Story: U kom pravcu se razvija vaša karijera u Hrvatskoj?
- Imala sam to zadovoljstvo i čast da odigram tri uloge na sceni HNK u Splitu, u tri odlične predstave. A onda sam zatrudnela i sve je pošlo naopačke za vrapce i mačke. Stvari su se preko noći promenile, došla je nova uprava, prethodni naslovi skinuti su sa repertoara, a novi ljudi dovode sa sobom i svoje saradnike, što je normalno. U ovom trenutku nemam ništa na vidiku ali, da budem iskrena, u proteklom periodu nisam ni bila otvorena za nove početke. Verujem da mi moj posao, kao i uvek, priprema prijatno iznenađenje.
 

Story: Šta je najlepše, a šta najnapornije kada je reč o roditeljstvu?
- Najlepše i najuzbudljivije su metamorfoze. Priroda, pred našim širom otvorenim očima, pretvara punoglavca u žapca. Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem. Uzbudljiva je interakcija i sve što je prvo: reč, korak, osmeh ili zub. Uzbudljivo i zastrašujuće u isti mah jeste prepoznavanje sebe i partnera u detetu. Najlepši su osmeh i zagrljaj upućeni baš tebi, a
ponajviše iscrpljuje briga. Ako ste po ceo dan sa detetom, dođe do premora, kako fizičkog tako i psihičkog. Desi mi se da, pošto ga stavim uveče u krevet, pola sata sedim i gledam u jednu tačku. Ali, ako predugo spava ili je u vrtiću, beskrajno mi mnogo nedostaje.
 

Story: Imate li pomoć u odgajanju deteta?
- Odgajamo ga suprug i ja, a babe, deda, prababa, stric, tetke, kume i ostali samo ga kvare, pa ga onda mi opet odgajamo. To, valjda, tako ide. Šalu na stranu, pomogne ko kako i koliko može, a najviše baka iz Splita jer ne radi, još je mlada i orna. Andrija je od jesenas krenuo u vrtić pa je i meni mnogo lakše jer mnogo stvari mogu da obavim dok se on tamo igra sa svojim drugarima.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker