POLA DECENIJE LJUBAVI

Tanja Savić: Nijedan brak nije savršen

0
Pevačica Tanja Savić otkriva kako neguje svoj odnos sa suprugom Dušanom Jovančevićem za koga se udala pre pet godina, na koji način vaspitava sinove Đorđa i Maksima, ali i govori na temu profesionalnih izazova
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Atraktivna pevačica Tanja Savić (31) pre tri meseca objavila je pesmu Švaler kojom je zapalila čitav region, a sada ponovo ulazi u studio gde će sa svojim proverenim timom snimiti novi hit koji planira da plasira u oktobru. Osim radom u studiju, ova zvezda zaokupljena je i brojnim nastupima, ali uprkos svim obavezama, ona ne zapostavlja porodicu i decu koja su joj životni prioritet. Svaki slobodan trenutak ponosna majka posvećuje svojim sinovima Maksimu i Đorđu. Veliku podršku pruža joj i suprug Dušan za koga se udala na građanskoj ceremoniji u Australiji pre pet godina. Ovih dana skladna porodica uveliko pravi planove za odmor koji im je svima neophodan.


Story: Gde planirate da otputujete?
- Trudimo se da dečake svake godine odvedemo na neko mesto koje dotad nismo posetili. Zanimljivo mi zvuče Ujedinjeni Arapski Emirati, ali još nismo odlučili. Iako u ovom periodu imam najviše posla, svesno sam ostavila slobodne dve nedelje kako bih s decom uživala na moru.


Story: Koliko su oni uključeni u odabir destinacije?
- Još su mali da bismo ih pitali za odabir letovališta. Jednog trenutka žele da idu na planinu i sneg, drugog da su na moru i tako ukrug. Ono što je jedina konstanta jeste da su u svakom trenutku mama i tata pored njih. Zbog mog posla, dosta putujemo, tako da su zajednički trenuci i za nas i za njih neprocenjivi.

 

foto: Luka Šarac

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

 


Story: Kako najradije provodite vreme?
- To je konstantno neka igra i jurnjava. Veoma su živahni i prepuni energije koju ne uspevaju da potroše od jutra do večeri. Dušan i ja često se šalimo kako nisu mirni ni kada spavaju. Moram priznati da u tome ima dosta istine jer se stalno bacakaju po krevetu.


Story: Šta im je glavna preokupacija?
- Stalno su u likovima nekih superjunaka. Spajdermen je dugo držao primat, ali to se menja u zavisnosti od toga koji je crtani aktuelan.


Story: Da li neko od njih dvojice već pokazuje muzički talenat?
- Mene niko nije prisiljavao kada sam birala svoj životni poziv, tako da se i ja na isti način ophodim prema njima. Šta god da jednog dana odluče, tu sam da ih podržim. Povremeno umeju da pevuše razne melodije, ali sve je to na nivou igre.


Story: Kako oni podnose to što često nastupate i niste kod kuće?
- Prilično teško, stalno traže da se čujemo i u stanju su po milion puta da pitaju kada dolazim. Jedno vreme Đorđe je imao običaj da ljubi ekran kada me vidi na televiziji. Takvi trenuci umeju i da me rastuže. Nije lako kada ste odvojeni od dece, koliko god to kratko trajalo.

 

foto: Luka Šarac

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

Story: Da li i Dušanu teško pada kada niste kod kuće?
- Nas dvoje najčešće zajedno putujemo, jer mi je tako lakše. Koliko god sa strane moj posao izgledao glamurozno, on ima i svoju drugu stranu. Zahteva mnogo odricanja i naporan je, nije lako kad ste na nogama i radite čitavu noć. To prosto nije vreme koje je predodređeno za rad. Kada je mlad, čovek može sve, ali svake godine sve je teže. Ne želim da neko pomisli da se žalim, jer sama sam birala svoj put, ali nije sve bajno kao što na slikama izgleda. Upravo zato neizmerno mi znači podrška i svaka pomoć supruga.


Story: Ima li u vašem i Dušanovom odnosu ljubomore?
- Preterivanje s tim osećanjem veoma je opasno i znam mnogo parova koji su se upravo zbog toga razišli. Nije dobro kada je uopšte nema, ali treba biti veoma oprezan. Dušan i ja izgradili smo odnos u kojem je poverenje na prvom mestu, a sve drugo dolazi posle toga. Od početka smo i jedno i drugo bili otvoreni i zbog toga danas nemamo potrebe da lažemo jedno drugo.

 

Story: Delujete kao skladan par, dešava li se da se nekada posvađate?
- Nijedan brak nije savršen, pa ni naš. Dešava se da se posvađamo, ali naše prepirke ne traju dugo. Dušan je temperamentan i brzo plane, a ja sam tiha voda. Kod mene sve može polako i mislim da za svaki problem postoji rešenje.
 

Story: Kaže se da tiha voda breg roni, važi li to i za vas?
- Vaspitana sam u tradicionalnom duhu i smatram da je muž glava kuće, ali isto tako znam i da je žena njen vrat. Znate da se glava okreće kako je vrat usmerava. (Smeh)
 

foto: Luka Šarac

Story: Kako rešavate nesporazume kada do njih dođe?
- Sačekam da Dušana prođe žuta minuta, a onda sve rešimo na miru. Kompromis je baza svakog dobrog odnosa i bez njega nema braka, života, na kraju krajeva i čovek je ponekad prinuđen da sam sebi pravi ustupke, jer ne ide uvek sve onako kako smo na početku zamislili. Lepa reč i gvozdena vrata otvara, a kamoli neće neku bračnu svađicu.
 

Story: Jeste li ikada razmišljali da se razvedete?
- Čoveku u besu svašta padne na pamet, ali toliko daleko nisam išla. Naš odnos nije savršen, ali koji pa jeste. Ipak, nisam za to da žene po svaku cenu ostanu u braku samo zato što to tako treba. Rekla sam hiljadu puta da je bolji dobar razvod nego loš brak. Onog momenta kada bih shvatila da nisam srećna u svom i da je za mene to mučenje, sasvim sigurno bih se razvela.
 

Story: Smeta li Dušanu vaše zanimanje?
- Naravno da ne. On je znao da sam pevačica i dok smo bili u vezi. Moj posao je moja velika ljubav i Dušan to zna i poštuje. Drugo, on me zna u dušu i na šta sam spremna, a na šta nisam. Nekad mi čak i prigovori kako bi trebalo da budem malo slobodnija i opuštenija.
 

Story: Kakvi su vam planovi kada je vaš posao u pitanju?
- Za jesen pripremam novu pesmu sa ekipom koja je radila i numeru Švaler. Ona je odlično prihvaćena u narodu, a nadam se da će nam i sledeća doneti isti rezultat. S tom pesmom uspeli smo da pogodimo ukus publike, a najbolji pokazatelj jeste to što je često pevam i nekoliko puta tokom nastupa.

makonda-tracker