Marija Šerifović: Zaljubljena sam

Marija Šerifović, pobednica Pesme Evrovizije 2007, nedavno je bila u Moskvi gde je učestovala na svečanom otvaranju ovog prestižnog muzičkog događaja
8
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Pop pevačica Marija Šerifović poslednjih sedam meseci boravi u Švedskoj, u Malmeu, gde snima svoj prvi album za inostrano tržište. Rad na novim pesmama privodi kraju, a svaki slobodan trenutak između snimanja koristi da provede sa prijateljima. Marija je prošle nedelje bila u Moskvi, gde je pozvana da učestvuje na svečanom otvaranju Pesme Evrovizije.
Story: Nedavno ste u Moskvi učestvovali na otvaranju Evrovizije, a bili ste i na žurci grčkog predstavnika Sakisa Ruvasa. Kako ste se proveli?
- Sve je bilo predivno organizovano i sjajno sam se provela. Nakon pobede na Evrosongu 2007. godine, više puta sam gostovala u Rusiji na raznim manifestacijama, pa tamo poznajem mnogo ljudi sa kojima sam se sada i videla. Osim toga, predstavnici ruske državne televizije bili su na promociji mog albuma Nisam anđeo, u Beogradu u aprilu prošle godine. Od Rusa nisam ni očekivala ništa manje od fascinantne organizacije gala koncerta kojim je otvoren ovogodišnji Evrosong.
Story: Na Evroviziji 2007. godine trijumfovali ste sa pesmom Molitva. S obzirom na to iskustvo, možete li da ocenite kakav plasman će imati naši predstavnici Marko Kon i Marko Nikolić sa pesmom Cipela?
- To niko sa sigurnošću ne može da kaže, jer je sve podložno promenama u poslednjem trenutku. Ja se nadam da će se odlično plasirati i navijam za Srbiju.
Story: Sedam meseci živite u Malmeu gde snimate album za inostrano tržište, dokle ste stigli sa snimanjem pesama?
- Pola pesama za album je gotovo, a ostatak ću završiti do leta.
Story: Priča se da ste dobijali ponude da predstavljate druge zemlje na pesmi Evrovizije, da li je to istina?
- Jesam, nije to nista novo, a dešavalo se još posle moje pobede. Lepo je to, ali za sada, neka hvala.
Story: U video intervjuu za Story.rs izjavili ste da ste srećni u ljubavi, da li ste i dalje zaljubljeni?
- Zaljubljena sam i prolazim kroz veoma pozitivnu fazu. Čak sam motivisana i da smršam.
Story: Da li sa inostranim albumom planirate i da drastično promenite imidž?
- U planu su neke promene, ali bilo bi glupo da otkrivam pre nego završim inostrani album. Ipak, nemojte očekivati da me vidite u uskoj haljini.

Ksenija Konić

makonda-tracker