Selma Hajek: Na snimanju sa ćerkom

0
U drugom delu hit komedije Matorani, koja je bila na vrhu svih top-lista gledanosti pre dve godine, Selma Hajek vraća se u ulozi Roksane i pridružuje se poznatoj ekipi predvođenoj Adamom Sendlerom.

Još jedna letnja, porodična avantura u domaće bioskope stiže 29. avgusta. Nakon dve godine hit komedija Matorani dobila je svoj nastavak. Čuvena  ekipa koju čine Adam Sendler, Kris Rok, Kevin Džejms, Dejvid Spejd i Selma Hajek, vraća se na velika platna željna još jedne letnje avanture, a Selma Hajek koja u novom ostvarenju Denisa Dugana ponovo tumači lik Roksane, otkriva zašto je oberučke prihvatila ulogu i objašnjava zbog čega uživa u snimanju porodičnih filmova.

S: Zašto ste poželeli da učestvujete u nastavku filma Matorani?

-Poželela sam da igram ponovo u ovom filmu zato što sama činjenica da se priprema nastavak znači da smo uradili dobar posao u prvom delu, pa publika ima želju da pogleda drugi.  Takođe, komedije su jedan od najtežih žanrova za proboj na inostrano filmsko tržište, a Matorani su postigli veliki uspeh u bioskopima širom sveta. To je još jedan od razloga zbog kojih sam bila jako uzbuđena što se vraćam u nastavku.

S: Vaša ćerka Valentina takođe je uživala na snimanju prvog dela. Da li je i to bio jedan od razloga za povratak?
- Zapravo, jedan od najvećih razloga je to što mi je Adam Sendler saopštio pred Valentinom da je u planu snimanje drugog dela, zbog čega je ona bila presrećna, a ja nisam mogla da kažem ne. Jako se zabavljala na snimanju prvog dela, budući  da su deca ostalih glumaca sličnih godina, pa je imala i odlično društvo.

S: Da li zbog toga uživate u snimanju ove vrste filmova?

-Da, odlično je snimati porodične filmove, jer svako od nas na snimanja vodi decu koja se međusobno upoznaju, druže, a neki postaju i najbolji prijatelji. Jako je zanimljivo i to što će jednog dana, kada odrastu, kroz gledanje filma moći da se prisete velikog broja dogodovština sa snimanja i znaće da su i sami bili deo toga.

S: Za vas je, dakle, snimanje Matorana 2 bilo nešto kao ponovno porodično okupljanje…

-Zaista sam se osećala kao da sam ponovo sa mojom porodicom! Obožavam ekipu sa kojom sam radila na ovom filmu – volim da radim sa njima, a osim toga, volim ih i kao prijatelje. Divno je kada se osećate prijatno u društvu ljudi sa kojim radite i kada se smejete sa njima.

S: Koje scene iz drugog dela filma su vam ostale urezane u sećanje kao najinteresantnije?

- To je zasigurno bilo snimanje scene maskenbala, gde smo svi bili odeveni u garderobu iz osamdesetih. Bilo je izuzetno zabavno, a snimanje te scene trajalo je danima. Osećala sam se kao da idem na žurku svakog dana. Iako sam mrzela činjenicu da moram da nosim štikle, uživala sam u koncertu, muzici, plesu, ćaskanju sa ostalim devojkama i ludiranju , ali i stvarima koje nikada u privatnom životu ne bih radila. Iako to nisam želela i kroz glavu mi je neprestano prolazila misao Bože, ovo je strašno!, bila sam primorana da udarim drugu devojku. To tako ne liči na mene! Sačekajte samo da vidite kako sam to izvela!

S: Vaš lik, Roksana, u braku je sa Lenijem Federom, čiji lik tumači Adam Sendler. Šta njih dvoje čini savršenim parom?
-Iako su veoma različiti, jako se vole i dosta se trude da održe dobru komunikaciju. Druga stvar je ravnoteža koju se trude i uspevaju da uspostave, a  treće, i čini se jedino zajednično za njih dvoje jeste želja da budu savršeni roditelji svojoj deci.

makonda-tracker