Ivan Fece Firči: Romansa rođena iz strasnog pogleda

12
Muzičar Ivan Fece Firči i njegova devojka Jasmina Vuksan otkrivaju detalje svoje romanse koja je pre tri godine počela spontano i za sada ima sve šanse da bude krunisana brakom
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

Muzičar i bivši bubnjar EKV-a, Ivan Fece Firči, već tri godine je u skladnoj ljubavnoj vezi sa devetnaest i po godina mlađom privatnom preduzetnicom Jasminom Vuksan. Njihova romansa izdržala je sve pritiske javnosti prilikom nedavnog Ivanovog učešća u rijaliti šou-programu Farma i odolela svim izazovima fizičke razdvojenosti kojoj su bili izloženi zbog povremenih Firčijevih odlazaka u Njujork.

- Upoznali smo se sasvim slučajno, onako kako inače i počinju sve dobre veze. Bilo je to jedne davne večeri u jednom od boljih novosadskih klubova kada smo se zadesili na istim stepenicama. To je jedan od onih trenutaka kada vam se pogledi ukrste s nekim ko vam se već čini poznat. Nakon četvrtog ili petog pogleda, shvatio sam da je ne poznajem, ali ona je u tom trenutku nestala sa stepeništa. Nešto kasnije prišla mi je njena drugarica i pozvala me da svi zajedno popijemo piće. Posle toga naši susreti namerno su se nastavili – opisuje Ivan svoje prve impresije o Jasmini koja, iako veliki fan EKV-a, nije odmah shvatila da su joj oči zasijale novim sjajem zbog bivšeg bubnjara tog benda.

- Te prve večeri lepo smo se ispričali pre nego što je saznala o kome je, zapravo, reč. Ipak, ni kasnije, kada smo se zbližili, nije imala predrasude o nekome ko je deo javne scene – priča Ivan i otkriva da je teško podneo razdvajanje od svoje devojke za vreme boravka u Americi.

- Bili smo u stalnom kontaktu i to smo veoma teško podneli, ali otkako sam se pre nešto više od godinu dana vratio iz Njujorka, počeli smo da živimo zajedno u Novom Sadu. Jedva čekam da počnemo zajedno i da putujemo, a jedno od prvih mesta koje želim da joj pokažem jeste Njujork. Provod udvoje počinjemo ove nedelje na Exitu – kaže Firči koga je Jasmina zavolela sa svim njegovim vrlinama i manama.

- Ima on dosta osobina koje mi smetaju, ali više je onih koje mi prijaju. Previše priča i voli da je u centru pažnje. Uvek je lider u društvu, pa je tako i u našoj vezi. Zajednički život zbližio nas je i  učvrstio nađu ljubav – kaže gospođica Vuksan koja je svojim prisustvom podstakla poznatog rokera da sve češće kuva.

- Pre dve godine počeo sam da kuvam kako bih je s vremena na vreme impresionirao i recepte skidam sa Interneta – smeje se Firči i tvrdi da nijedan od prstenova koji sijaju na Jasmininoj ruci nije verenički.

- Volim da se šalim na temu braka, ali Jasmina i ja nismo mnogo razgovarali o tome. Nakon tromesečne razdvojenosti zbog mog boravka na Farmi, željni smo opuštene veze bez opterećivanja planovima. Želimo da se izluftiramo, a ja inače nisam karakter koji voli megalomanske žurke. Voleo bih da se venčanje desi u krugu naših najbližih prijatelja i ne želim bombastičnu i stereotipnu svadbu. Jasmina je od mene mlađa devetnaest i po godina i ta razlika je često trn u oku u svakom konzervativnijem društvu, ali nas dvoje ne obraćamo pažnju na negativne komentare – kaže Firči koji uprkos lošem odnosu sa bivšom nevenčanom suprugom Marinom Perazić, uspeva da uzorno vaspitava ćerke.

- Nije tajna da Marina i ja već dugo nismo u dobrim odnosima jer ne mogu da budem dobar sa osobom koja mi je kidnapovala decu. S druge strane, Mia i Luna odlično podnose medijski pritisak i mnogo im je lakše da se nose s tim nego mojoj devojci. Obe imaju izgrađene karaktere i svaki roditelj bi poželeo takvu decu. Dete sam razvedenih roditelja, kao i moje ćerke koje su zbog toga ranije odrasle i odlično podnose to što nemaju stereotipni život u familiji. Međusobno se podržavaju i ponosan sam na to kako se njih dve drže – ističe Ivan koji, kao i njegova partnerka, ne bi imao ništa protiv da im se desi zajedničko potomstvo.

- U našoj vezi sve ide normalnim tokom i super je ako se dogodi da postanemo roditelji. Nebitno nam je kog će pola biti beba – zaključuje Jasmina.

Nikola Rumenić

makonda-tracker