Bekim Fehmiu izvršio samoubistvo

Jedan od najcenjenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije Bekim Fehmiu, upucao se danas i na tragičan način sam sebi oduzeo život
0
1 / 8 Foto: Luka Šarac

Poznati glumac Bekim Fehmiju nađen je danas mrtav u svom stanu na Zvezdari, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. On je rekao da se pretpostavlja da je reč o samoubistvu jer je pucano iz pištolja koji je registrovan na Fehmijuovo ime.

Sedamdesetčetvorogodišnji glumac koji je publiku oduševio ulogama Belog Bore u filmu Skupljači perja Aleksandra Saše Petrovića i Odiseja iz istoimene serije, bio je braku sa glumicom Brankom Petrić sa kojom ima sinove Hedona i Uliksa. Glumac albanskog porekla studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, od 1956. do 1960. godine, u klasi profesora Mate Miloševića. Bio je velika zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina, a glumio je i u drugim delovima Evrope, naročito u Italiji. Dobrovoljno i samoinicijativno prestao je da se bavi glumom 1987. godine, u znak protesta zbog anti-albanske propagande. Bekim je 2001. godine objavio knjigu Blistavo i strašno u kojoj se sećao detinjstva provedenog u Sarajevu, Skadru i Prizrenu, u godinama pred početak Drugog svetskog rata do 1954.

Danilo Mašojević

TAGOVI: In Memoriam
makonda-tracker