u pratnji Harri Strojke

Velika čast: Saška Janković na večeri otvaranja Nedelja kulture u Beču (FOTO)

0
Čast da nastupi na večeri otvaranja Nedelja kulture u Beču, jednog od najvažnijih kulturnih dešavanja te zemlje na godišnjem nivou, pripala je Saški Janković...
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Saška Janković će u posebnoj kreaciji koju je za nju kreirala Arte e Moda, u pratnji Harri Strojke otpevati pesmu "Đelem, đelem".

Velika mi je čast što sam dobila poziv od menadžmenta čuvenog gitariste Harri Strojke, predstavnika romskog jazz-a koji je u Austriji izuzetno poznat, poput Vlatka Stefanovskog kod nas. Posebna mi je čast da nastupim sa njim sa pesmom 'Đelem, đelem', kao i što je reč o tako velikom i značajnom događaju u Beču, otvaranju njihovih Nedelja kulture koji su jedan od najvećih događaja u Austriji uopšte", objašnjava Saška.

foto: Privatna arhiva

 

Bečke Nedelje kulture predstavljaju pravu gradsku svečanost, traju u proseku 5 nedelja i dok će Saška Janković nastupiti na otvaranju 12. maja, čuveni dirigent Zubin Mehta će zatvoriti festival.

 

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Uz Harijev bend nastupaju i članovi bečkog simfonijskog orkestra, koji će pratiti sve muzičare te večeri. 'Đelem, đelem' je nekako bio logičan izbor, s obzirom na to da sam pre nekoliko godina na takmičenju imala zapažen nastup upravo sa tom pesmom.

 

Tekst će biti pola-pola. Prva polovina biće verzija čuvenih Olovara Roma koji vode poreklo iz Indije, a druga polovina će biti verzija Šabana Barjamovića kako je inače ja izvodim", otkriva Saška Janković, koja u poslednje vreme radi na relaciji Beč-Beograd.

makonda-tracker