crni dani za umetnost

Godina koju ćemo pamtiti po odlasku najvećih: Ove zvezde su nas napustile tokom 2016.

0
Poslednji šok u ovoj crnoj godini, kada je reč o domaćoj javnoj sceni, jeste smrt pevačice Esme Redžepove, a ona je samo poslednja u nizu velikih umetnika koje smo izgubili u 2016. godini.
foto: Beta, Fonet, Kurir
foto: Beta, Fonet, Kurir

Godinu na izmaku obeležio je pravi bejbi bum, ali kako svaka medalja ima dve strane, ove godine smo se, nažalost, zauvek oprostili od legendarnih glumaca, pevača i drugih poznatih ličnosti iz javnog života, piše Stil.

 

Prerana smrt ih je razdvojila, ali nije ugasila ljubav: Najtragičnije priče u svetu poznatih (FOTO)

 

foto: Vladimir Šporčić

Već početkom januara, Srbiju je potresla vest o smrti legendarnog Ozrena Soldatovića - glumca Dušana Golumbovskog, a istog dana preminuo je i slavni sportski komentator Duško Korać.

 

foto: Slobodan Pikula

Napustio nas je i velikan srpskog novinarstva Zaharije Trnavčević, fudbalska legenda Slobodan Santrač, kao i legenda srpskog glumišta Dragan Nikolić, koji je nakon duge borbe sa opakom bolešću preminuo u martu 2016.

 

 

foto: Luka Šarac

Svega desetak dana nakon smrti voljenog Gage, ugasio se i život mladog i uspešnog glumca Marinka Madžgalja, za kojim je plakala cela Srbija.

 

Potresna ispovest porodice ubijene pevačice: Majka zbog Ksenijine smrti odbija da napusti Srbiju

 

foto: Slobodan Pikula

Nakon dva meseca, opet nas je dočekala strašna vest - napustio nas je i legendarni Bata Živojinović, a tri dana kasnije i glumac Đorđe Jelisić.

 

 

foto: Story arhiva

U maju je preminula Jadranka Stojaković, uz čije smo pesme svi bar nekad lumpovali.

 

Nakon smrti devojke, ONA mu je vratila veru u ljubav: Potresna ispovest poznatog repera o kojoj dugo nije

 

foto: Luka Šarac

Novi šok sačekao nas je već u junu - preminuo je Milorad Mandić Manda, glumac kojeg su volele sve generacije.

 

 

foto: Vladimir Šporčić

Čuvena urednica programa za decu Donka Špiček otišla je u julu, u avgustu kraljica trikotaže Sonja Rikijel i glumica Mira Stupica, a u oktobru 2016. napustila nas je čuvena Milka Canić.

 

Nesreća koja se nikada neće zaboraviti i tri mlada života koja su ugašena prerano: 9 godina od smrti učesnika Velikog brata (FOTO)

 

foto: Vladimir Šporčić

Poslednji šok u ovoj crnoj godini, kada je reč o domaćoj javnoj sceni, jeste smrt pevačice Esme Redžepove.

 

 

foto: Profimedia

Ova godina nije poštedela ni najveće strane zvezde. Tako smo se oprostili od legendarnog muzičara Prinsa, boksera Muhameda Alija i mladog glumca Antona Jelcina, koji je nastradao u automobilskoj nesreći u 27. godini.

 

Njen suprug je važio za jednog od najvećih zavodnika, a njegova smrt ju je dotukla: Ovako izgleda život poznate glumice nakon tragedije (FOTO)

 

Ceo svet je šokirala vest kada se saznalo da je glumica Liza Lin Masters pronađena obešena u ormaru hotelske sobe, kao i smrt bivše prve dame Amerike Nensi Regan.

 

foto: Profimedia

 

Legendarni pevač Leonard Koen preminuo je u 82. godini, a ceo svet potresla je vest o smrti muzičara Dejvida Bouvija.

 

 

foto: Profimedia

Takođe, 2016. godina odnela nam je i slavnog pisca Umberta Eka, a jedna od poslednjih smrti koja je uzdrmala čitav svet, jeste smrt bivšeg predsednika Kube i vođe Kubanske rovolucije Fidela Kastra.

 

Špijunska priča s ljubavnim obrtom: Volela je Fidela Kastra više nego ikoga pre, ali se sudbina surovo poigrala s njima

 

foto: Profimedia

Nakon svih ovih tragičnih događa, sa nestrpljenjem čekamo 1. januar i nadamo se da će naredna 2017. godina biti bolja, vedrija i lepša, a da će umesto smrti biti zabeležen porast broja rođene dece!

 

 

makonda-tracker