Aleksandra Kovač gošća Bajage i Instruktora

0
Pop kantautorka Aleksandra Kovač sa svojom obradom hita Poljubi me biće gošća jednog od slavljeničkih koncerata Bajage i Instruktora 28, 29. i 30. decembra u Sava centru u Beogradu, povodom 25 godina postojanja benda
foto: Milena Rakočević
foto: Milena Rakočević

- Kada me Bajaga zvao da budem gost, jedva sam čekala da postanem deo čarobne atmosfere (njegovog koncerta). Poljubi me je jedna od najboljih balada ikad napisanih i moja omiljena Bajagina - kaže Kovač.

Momčilo Bajagić kaže da je do saradnje došlo jer se dosta dugo zna sa porodicom Kovač. Aleksandra i Kristina su pevale prateće glasove na albumima poput Muzika na struju (1993) i Ni na nebu ni na zemlji (1994).

- Sa njihovim ocem Batom Kovačem sarađivao sam dosta godina, a Aleksandru i Kristinu sam upoznao dok su bile devojčice, dok sam svirao u Ribljoj čorbi, a one išle u osnovnu školu. Njih dve su obradile Strah od vozova na svom prvom albumu. Zvao sam Aleksandru i pitao da li bi došla na koncert i izvela Strah od vozova, ali je ona rekla Imam drugu ideju, 'ajde da otpevam Poljubi me - objašnjava Bajaga.

Vatreno krštenje svirajući klavijature i pevajući Poljubi me sa Instruktorima, Aleksandra Kovač je imala krajem novembra na dva koncerta u Zagrebu, pred 12.000 posetilaca dvorane Dražen Petrović.

- Aleksandra se spremila kod kuće, imala je možda dve-tri probe, gde je otprilike rekla momcima šta da sviraju. Nije mnogo promenila pesmu, ali joj je dala neki svoj pečat. Njena verzija Poljubi me je u jednom interesantnom aranžmanu, koji se meni baš dopada. Mislim da su Zagrepčani otkačili za njom, a da će i Beograđani. Uostalom, ona je jedna od naših najboljih pevačica - smatra Bajaga.

makonda-tracker