Pismo profersora Snejpa

Dirljivo pismo pokojnog Alana Rikmana: Čini mi se da je ceo život prošao za tren!

0
Alan Rikman, koji je juče preminuo u 69. godini, uvek će među mlađom publikom ostati upamćen kao profesor Severus Snejp iz filmova o Hari Poteru.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rikman
Dž. K. Rouling Empire

Preminuo Alan Rikman





Upravo sam se vratio iz muzičkog studija gde sam poslednji put ikada govorio u mikrofon kao Severus Snejp. Na ekranu su bile neke scene iz prošlosti u kojima su Daniel, Ema i Rupert pre deset godina. Tada su imali 12. Nedavno sam boravio u  Njujorku gde sam imao prilike da pogledam kako Daniel brilijantno glumi i pleše na Brodveju.

Ova deca su odrasla od kada sam primio poziv Džo koji je sadržao samo jedan trag, a to je da se u Snejpu krije mnogo više od kostima koji se ne menja, a iako su tada bile izdate samo tri knjige, ona je celokupnu priču imala u svojim rukama.

Čini mi se da je ceo život prošao za tren. Davnašnja potreba čovekova je da ispriča priče. Ali svakoj priči treba odličan pripovedač. Hvala ti za sve, Džo.


Rikman Dž. K. Rouling
Nema reči kojima bih opisala koliko sam šokirana i potrešena vešću o smrti Alana Rickmana. Bio je veličanstven glumac i predivan čovek.
makonda-tracker