Dejan Stanković: Sve sam stvorio zahvaljujući Ani

3
Fudbalski as Dejan Stanković nedavno je sa suprugom Anom proslavio deset godina braka, a iako su njihovu sreću uveličala tri sina, slavnom sportisti iskreno je žao što ipak nije dobio i ćerku
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Mada ima tek trideset godina, kapiten srpske fudbalske reprezentacije Dejan Stanković, koji svojim umećem zadivljuje fudbalske stručnjake širom Evrope i uspešno predvodi naš nacionalni tim na putu do Svetskog prvenstva u Africi 2010. godine, odavno je ispunio svoje dečačke snove. Ženu svog života, Slovenku Anu, sreo je pre jedanaest godina, a nedavno je s njom proslavio i jubilarnu desetu godišnjicu braka. Tokom protekle decenije, uz njenu bezrezervnu podršku i razumevanje, vezista milanskog Intera brižljivo je gajio svoju porodičnu sreću koju je upotpunilo rođenje njihova tri sina - Stefana, Filipa i Aleksandra. Upravo iz tog razloga, odmah po završetku fudbalske sezone, Dejan žuri da sa najdražima ode na produženi odmor, kako bi im nadoknadio sve ono što su propustili tokom godine.

- Prošle godine Ana i ja smo vodili decu u Diznilend, a ove godine takođe ćemo izabrati neko novo mesto gde će i nama i klincima biti zanimljivo. Pošto sam preko godine okupiran obavezama u klubu, već prvog dana svog zvaničnog odmora poželim da sa svojom porodicom odem negde gde ćemo svi zajedno moći da uživamo. Oni su mi sve u životu i iskreno žalim što nemam više vremena za suprugu i naslednike – priča Dejan čiji dečaci, pored srpskog i italijanskog, odlično govore i engleski jezik koji uče u školi i vrtiću.

Iako se veoma rano odselio u Italiju, Dejanu to nije teško palo jer je od prvog dana života na Apeninskom poluostrvu kraj sebe imao voljenu suprugu.

- Anina podrška održala me je tokom svih ovih godina. S njom sam postigao i stvorio sve ono što danas imam, a već deceniju nas dvoje delimo i dobro i zlo. To je nezamenljiv osećaj koji mi uliva sigurnost.
Želeo sam da imamo i devojčicu, ali sudbina je htela drugačije. Bez obzira na to, presrećan sam sa svoja tri musketara. Oni su fenomenalni klinci koje obožavam, a bilo bi previše tražiti od Boga i nešto više od toga.

Budući da ga je 1998. godine u Italiji dočekao Siniša Mihajlović koji mu je kao stariji brat pomagao da se uklopi u novu sredinu, njih dvojica su izgradili iskreno i čvrsto prijateljstvo. S obzirom na to da je i legendarni Mihajlović po završetku karijere sa svojom porodicom ostao da živi u Italiji i Dejan priznaje da je u toj zemlji pronašao idealno utočište za sređen porodični život.

- Siniša i ja se nismo dugo videli jer on sada vodi neki drugačiji život. Zbog posla trenera, sa porodicom se preselio u Bolonju gde mu deca idu u školu, tako da nismo u prilici da se viđamo često kao ranije. Ipak, mi smo kumovi i prijatelji koji će uvek biti u vezi. Siguran sam da ću i ja, po završetku karijere, sa porodicom ostati u Italiji. Osim što smo se Ana i ja navikli na tu zemlju, činjenica je da nam ona pruža idealne uslove za život – objašnjava Dejan kome je odmah posle sreće njegovih najdražih, veoma važna i podrška navijača širom Srbije, koji u poslednje vreme snažno bodre našu reprezentaciju.

- To je najlepši poklon za sve što smo radili proteklih sedam meseci. Veliki broj navijača na Marakani znači ogromnu satisfakciju, zbog koje je svakom igraču puno srce. Inače, ova sezona je za mene bila veoma uspešna jer smo dobro igrali u reprezentaciji, osvojio sam titulu sa svojim klubom, Interom, a ukus trofeja uvek je sladak – kaže popularni Deki koji pored brojnih obaveza pronalazi vreme i za humanitarni rad pa je tako prošle nedelje kao predstavnik Unicefa učestvovao na revijalnoj utakmici u susret Univerzijadi.

Danka Grubačić

makonda-tracker