Elton Džon i Dejvid Furniš: Venčanje u maju

3
Muzičar i njegov dugogodišnji partner i službeno će postati supružnici na vrlo intimnoj ceremoniji.
Elton Džon, Dejvid Furniš, foto: BANG
Elton Džon, Dejvid Furniš, foto: BANG

Sir Elton Džon i njegov partner Dejvid Furniš bili su jedan od prvih homoseksulnih parova, koji su u decembru 2005. godine iskoristio zakon o istopolnom civilnom partnerstvu, tada donesen u Engleskoj i Veslu. Sada će biti jedan od prvih parova koji će iskoristiti činjenicu da su od samo pre nekoliko dana u te dve zemlje gej brakovi postali legalni.

Par koji je u vezi dvadesetjednu godinu, venčaće se u maju, ali ovaj put neće praviti veliku proslavu. naime, kada su se pre devet godina ujedinili zahvaljujući zakonu o istopolnom civilnom partnerstvu, organizovali su proslavu za otprilike šestopedeset zvanica. Ali sada će na venčanju biti samo njihova deca, trogodišnji Zahari i četrnaestomesečni Elijah, kao i kumovi.

- Ne osećamo potrebu da napravimo još jedan korak. Ali kada smo se već obavezali za celi život, mislim da je važno da napravimo i taj korak i iskoristimo tu neverovatnu zakonsku promenu - ispričao je David za Las Vegas Review Journal, ali i napomenuo kako ovaj put žele intimnu ceremoniju.

- Volimo velike zabave. Pre nešto više od osam godine, dvadesetprvog decembra, u našem domu u Vindsoru bilo je šestopedeset zvanica. Ali sve je drugačije otkako smo dobili decu. Mislim da ćemo u maju otići kod matičara, povesti decu i nekoliko svedoka - zaključio je dugogodišnji partner slavnog muzičara, Eltona Džona.

I njega i Eltona su uistinu dirnule promene koje se dešavaju u njihovoj zajednici.

- Sećam se trenutka kada sam majci pokušao da objasnim da sam homoseksualac i nažalost je to bilo negativno iskustvo. Nikada se nećeš oženiti. nikada nećeš imati decu. Društvo te nikada neće prihvatiti. Biće puni predrasuda. Nećeš imati budućnosti. Ali živimo u iznvarednim vremenima. Moj Bože, da ste me pre dvadeset godina, kada sam počeo da se viđam sa Eltonom, pitali da li ću se oženiti, hoću li imati svoju decu, ne bih ni pomišljao na to. To je doslovno bilo nezamislivo - priznaje David.

makonda-tracker