Marija Karan: Muči me nostalgija

1
Glumica Marija Karan priča da još nije spremna za majčinstvo i brak, priznaje kako je srećna i voljena, ali ističe da je, bez obzira na to što je već dugo u Los Anđelesu, i dalje opterećuje daljina koja je razdvaja od rodnog grada i najmilijih.
Foto: Miloš Nadaždin za Cosmopolitan
Foto: Miloš Nadaždin za Cosmopolitan

Od trenutka kada je 2004. godine osvojila simpatije publike ulogom Iris u filmu Kad porastem biću Kengur, glumica Marija Karan (31) pleni svojom lepotom i pobuđuje interesovanje pretežno kod pripadnika jačeg pola. Ubrzo nakon uspeha u Srbiji, talentovana umetnica odlučila je da svoju karijeru nastavi u Los Anđelesu ali, kako kaže, još se nije navikla na život daleko od rodnog grada.

Priznaje kako je još muči nostalgija, ali i da je sigurna u svoj uspeh, pa ćemo je uskoro gledati u filmu koji govori o životu Nikole Tesle, ali i u još četiri inostrana projekta.

Marijin ljubavni život uvek je bio intrigantan medijima i često se pisalo o njenim navodnim romansama sa poznatim i uspešnim muškarcima. Ona nikada ništa nije komentarisala i čini se da se još nije pojavio onaj ko će je odvesti kod matičara i kraj koga će poželeti da zasnuje porodicu.

- To je apsolutno individualno. Mislim da svako ima svoje prioritete u životu, pa na osnovu njih odlučuje da li će i kada postati roditelj. Verujem da je to najbitnija i najlepša stvar u životu, a idealno vreme je trenutak kada se za tim osetiti potreba. Trenutno ne razmišljam o braku, sve će doći u svoje vreme – govori glumica koja, ma koliko se trudila, nikako ne može da sakrije kako trenutno uživa u ljubavi.

- Moj privatni  život je nešto što zaista želim da zadržim za sebe, ništa ne krijem, ali trudim se da ga sačuvam od javnosti koliko god to mogu. Poštujem tuđu privatnost, pa bih isto tako volela da i drugi poštuju moju odluku da svoju intimu ne iznosim u javnost. Mogu reći da sam srećna i okružena ljudima koje volim i koji mene vole – tajanstvena je Marija koja, mada je odlično organizovala svoj život u Los Anđelesu, i dalje žali za srpskom atmosferom. 

- Nostalgija je sastavni deo života svakog ko odluči da živi van granica svoje zemlje, tako da i ja učim da živim s tim. Kada, na primer, imam mnogo posla, ne stižem da razmišljam šta mi sve i u kojoj meri nedostaje. Najviše su to ljudi, počevši od porodice i prijatelja, a onda i mali rituali, duga ćaskanja uz kafu, omiljeni restorani, mesta u gradu... Ali, tu je skajp za druženje sa dragim osobama, što mi zaista mnogo znači, a ostalo nadoknadim kada se vratim – kaže atraktivna brineta koja je i te kako svesna svoje lepote i izgleda.

- Sve ima svoje prednosti i mane. Konkretno, ako je za ulogu potrebna atraktivna devojka, imam velike šanse da me izaberu, ali ponekad za ulogu nije poželjan dobar izgled, mada ste možda po svojim glumačkim sposobnostima idealni za tu ulogu. Do sada je moj izgled u većini slučajeva bio na mojoj strani. To samo do neke mere otvara pojedina vrata, a sve posle toga zavisi samo od vas i vaše energije. Najbitnije je da imate kontinuitet i ritual za kompletnu negu ličnosti koja daje rezultate, kako trenutne, tako i vidljive na duže staze. Svakodnevna briga o telu, licu i kosi je must have za svaku ženu, a kada je reč o kosi, moj izbor je šampon Head and Shoulders. Mislim da je najbitnije kako se osećamo i šta radimo da bismo postali suštinski ispunjeni.Lepota dolazi iznutra i bez te energije, sve drugo bilo bi nedovršeno ili uzaludno – objašnjava glumica koja se raduje glumačkim rolama koje je očekuju.

- Jednu od uloga koju sam dugo priželjkivala dobila sam u avgustu 2013, a snimanje bi trebalo da počne ove godine u maju ili oktobru i verujem da ću uskoro biti u mogućnosti da kažem nešto više o tome. A ako pričamo o nekoj idealnoj ulozi, ne samo u Holivudu, izuzetno bih volela da ponovo zaigram u nekom sitkomu, to mi prirodno najviše leži. U suštini, volela bih da se oprobam u što više žanrova jer se nikad ne zna gde ćete se pronaći i šta će vam najviše odgovarati – zaključuje Marija.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker