Ana Ivanović u borbi protiv nasilja u školama

Ambasadorka UNICEF-a za Srbiju Ana Ivanović sastala se sa članovima vršnjačkih timova programa Škola bez nasilja iz pet osnovnih škola
0
1 / 2 Foto: Promo

Ana Ivanović od 2007. godine podržava program Škola bez nasilja kao ambasador UNICEF-a u Srbiji. Prilikom ovog susreta Ana je želela da od dece, aktivnih učesnika u programu, čuje utiske i razmeni mišljenja o aktivnostima programa koje se kod njih sporovode. Nakon zanimljivih priča i razmene iskustava, Ana je deci poručila:

- Važno je da budete hrabri u uporni i da nikada ne odustajete u smanjivanju nasilja, da pružate pomoć svojim vršnjacima i stvarate drugarsku atmosferu. Kad primetite napredak, nemojte da usporavate, jer samo stalnim radom možete održati i unaprediti svoje rezultate.

Nakon razgovora i druženja sa Anom Ivanović, učenici su posetili OŠ Vladislav Ribnikar gde su, uz podršku Ljubice Beljanski Ristić iz CEDEUM-a i Forum teatra iz ove škole, otkrivali najefikasnije načine reagovanja u situaciji vršnjačkog nasilja u školskom dvorištu iz uloge onog ko trpi nasilje i onog ko nasilje posmatra.

UNICEF je tom prilikom najavio skori početak sprovođenja programa Škola bez nasilja u srednjim školama koji je Ana Ivanović sa velikim zadovoljstvom i oduševljenjem podržala.

Ana Ivanović se, inače, nalazi na 90. mestu čuvene Forbsove liste Celebrity 100, na kojoj se poznate ličnosti rangiraju po zaradi ostvarenoj u industriji zabave kao i po uticaju u svetskim medijima. Ana je u 2008. godini van turnira zaradila 10 miliona dolara ostvarenih kroz sponzorstva i reklamiranje proizvoda i na listi je ispred Aleka Boldvina, Sandre Bulok, Kejt Mos i zvezde NASCAR cirkusa, Denike Patrik.

Drugi reket Srbije, ali očigledno prvo celebrity lice Srbije u svetskim razmerama, ostvarila je zavidan uticaj u štampanim medijima (27. mesto na svetu) dok je na Internetu i TV-u zauzela 82. i 83. mesto. Forbes navodi i da je Anin web sajt najposećeniji u konkurenciji sportistkinja.

makonda-tracker