Zubar želi da klonira Džona Lenona

0
Majkl Cuk je pre dve godine na aukciji kupio pokvareni zub Lenona za nešto više od 23.000 evra i sada želi da ga iskoristi da bi klonirao pokojnog muzičara.
Džon Lenon
Džon Lenon

Obožavatelj grupe Bitlsi, kanadski stomatolog Majkl Cuk planira da iskoristi DNK iz zuba i klonira pokojnog pevača koji je imao snažan uticaj na njega.

- Ako naučnici kažu da mogu klonirati mamute, onda bi Džon Lenon mogao biti sledeći. A reći da sam imao ulogu u vraćanju jedne od najvećih rok zvezda svih vremena bilo bi neerovatno. Nervozan sam i uzbuđen zbog mogućnosti daćemo imati Lenonov DNK i to uskoro. Mnogi fanovi Bitlsa sećaju se gde su bili u trenutku kada su čuli da je Lenon ubijen. Nadam se da će doživeti dan kada će čuti da je dobio drugu šansu – izjavio je stomatolog i dodao kako smatra da je njegova ideja sjajna iako većina ljudi misli da je lud.

Član grupe Bitlsi ubijen je 8. Decembra 1980. godine ispred ulaza u stan u Njujorku. Poremećeni fan, Mark Čepmen, ispalio je četiri metka u leđa ove britanske zvezde. Ubica je već 32 godine u zatvoru, a prošle godine su po sedmi put odbili njegov zahtev za pomilovanje.

makonda-tracker