Andrea Arsović na naslovnoj strani magazina Svetske streljačke federacije

0
Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović posle svetskog rekorda i dve zlatne uzastopne medalje na dva svetska kupa krasi naslovnu stranu magazina ISSF News.
Andrea Arsović, foto: ISSF News
Andrea Arsović, foto: ISSF News

Arsovićeva se trenutno nalazi u Mersinu u Turskoj zajedno sa ostalim srpskim sportistima koji učestvuju na 17. Mediteranskim igrama, ali nije krila oduševljenje zbog teksta sa naslovom Kakav start! objavljenog u trećem broju časopisa ISSF News u kome piše sledeće:

Na našoj naslovnoj strani je strelac koji je bio jedan od protagonista prva dva Svetska kupa puškom i pištoljem Međunarodne streljačke federacije ove godine. I kakav početak! U sezoni 2013. predstavljen je nov način takmičenja u finalu, koji je promenio izgled našeg sporta. I dvadesetšestogodišnja srpska strelkinja je jedan od onih strelaca koji su se brzo navikli na nova pravila, koristeći ih da završe na vrhu pobedničkog postolja.

Arsovićeva je to uspela dva puta, pobedivši dva puta u trostavu na svetskim kupovima u Čangvonu i Fort Beningu. Trostav je disciplina koja se najviše promenila: rezultati iz kvalifikacija se sada ne prenose u meč za medalje, sva tri stava su sada zastupljena i u finalu, promena stava je sada izazov, kao i vreme nišanjenja; ova nova faza takmičenja uplašila je mnoge šampione. Ne i Arsovićevu, koja je brzo razvila rutinu da se promeni iz jedne pozicije u drugu i da u isto vreme savlada i drži pod kontrolom stres (i otkucaje srca). Dve zlatna medalje su najbolji način za početak sezone, kao i novog olimpijskog ciklusa koji vodi do Ria 2016. Šta će se dešavati u budućnosti Arsovićeve?

- Kakav start! Baš tako. Posle svetskog rekorda i dve zlatne uzastopne medalje na dva svetska kupa ovo je još jedna nagrada za mene. Naslovna strana magazina Svetske streljačke federacije koji izlazi kvartalno! - napisala je ushićeno ova sportistkinja na svoj fun page strani.

 

makonda-tracker