Zijo Valentino: Srećni putujući trio

2
Iako su tokom godine samo četiri meseca na okupu, muzičar Zijo Valentino i njegova nevenčana supruga glumica Marta Keler uživaju u svom savršeno skrojenom životu i opisuju kako se na česte promene adrese navikao i njihov sin Gordan
Zijo Valentino, Foto: Petar Đorđević
Zijo Valentino, Foto: Petar Đorđević

Mnogi bi pomislili kako brak ili vanbračna zajednica ne mogu da funkcionišu ukoliko porodica nije stalno na okupu, ali svojim primerom muzičar Zijo Rizvanbegović Valentino (53), glumica Marta Keler (37)

i njihov sin Gordan Rizvanbegović Keler (2,5) dokazuju suprotno. Naime, Zijo je kao frontmen benda Valentino stalno na putu, a Marta kao glumica Pirotskog pozorišta često boravi u tom gradu, pa tokom godine uspevaju da provedu zajedno samo četiri meseca. Prošle nedelje videli su se u Beogradu gde je muzičar promovisao pesmu Lisice, a glumica učestvovala na Pozorišnom festivalu Joakim Vujić u Lazarevcu, gde je njeno Pirotsko pozorište odnelo pobedu.

- Na takvim relacijama vrlo je teško održati porodicu na okupu, ali je naša sreća i to što nismo statični. Zanimljivo je da naš Goga svaki put misli da je stan u kome trenutno boravimo njegov. Teško nam je zbog fizičke razdvojenosti, ne toliko zbog mene, već zbog deteta, jer se on mnogo uželi tate. Imam osećaj kako bi ušao kroz skajp dok ga gleda - priča Marta kojoj ne smeta to što ona i Zijo nisu u braku.

- Papir kao takav nije bitan. Da gledam na taj način, udala bih se do sada. Zajedništvo je najvažnije. Nama je važan naš odnos koji je najpre prijateljski, ali mi se toliko dobro slažemo i razumemo kao da smo u braku od prvog dana - opisuje Marta svoju skladnu vezu koja traje već gotovo pet godina.

- Bavimo se kompatibilnim poslovima, a kad god Marta i Goga nemaju fiksne obaveze, zajedno smo. A i naš sin navikao je da putuje, otkako se rodio nismo imali kome da ga ostavljamo, pa je svuda išao sa nama - priča Zijo i naglašava kako je njegov mališan talentovan za mnoge oblasti.

- Iako sam se pretvorio u svog konzervativnog oca, pa sam sinu davao stetoskop kako bi razvio ljubav prema medicini, najviše se bojim toga što ima talenta za muziku - s osmehom priča Zijo, dok je Marta presrećna što dečak liči na tatu. Nasuprot tome mnogi kažu da joj takvo poređenje smeta, ali ona ume da se našali na svoj račun pa kaže kako će rado uraditi DNK test kako bi dokazala da je mališan njen.

- Još ne primećujem kod Gordana neki talenat. Dajem mu vremena da mi pokaže gde će i u kom pravcu da ide - priča Marta koja s nestrpljenjem očekuje trenutak da svi zajedno otputuju na more.

- Tokom cele godine živim za odlazak na letovanje. Ta dva meseca su nam dragocena jer smo zajedno. Mada, muškarcu i ženi koji žive u zajednici razdvojenost nekada dobro dođe. Među nama nema ljubomore što nas je i održalo - navodi glumica čiji je partner glavni krivac za taj dugi odmor.

- Leto ćemo provesti u jednoj kućići na Hrvatskom primorju. Biću sa njima po nekoliko dana, a onda odatle odlaziti na turneju. Inače, volim da sam dugo na moru, kaže Zijo koji, baš kao i Marta, želi da se ponovo ostvari u ulozi roditelja.

- Apsolutno želimo još dece. Ne bih volela da Gordan ostane jedinac i bude sam. Inače, sin je dobio ime po svom stricu, Zijovom bratu - priča Marta koja je svog partnera po povratku sa američke turneje dočekala sa sinom u Beogradu. Uživaju kada sunčane dane provode na Adi Ciganliji.

- Volim da šetamo. Do sada smo sin i ja najčešće provodili vreme tako što smo gledali Ligu šampiona na televiziji. Sada je postao zahtevniji i ne mogu da ga prevarim pošto traži akciju. Volim kada razgovaramo jer mi Gordan priča o svojim iskustvima i problemima - zaključuje Zijo.

Ksenija Konić

makonda-tracker